sunnuntai 12. tammikuuta 2014
Nyt alennusmyyntien aikaan innostuin ihan tosissaan vertailemaan lastenvaunuja ja rattaita, joten kävimme liikkeissäkin katsomassa, olisiko jotain kivaa alessa. Alun perin olin ajatellut käytettyjen rattaiden hankkimista tai jopa symppisten 60-80-luvun vaunujen etsimistä. Äiti lupasi mummolarattaat (siskon poikien päiväunirattaina olleet) meille lainaan, joten aloin miettiä, olisiko järkevintä hankkia niiden rinnalle laadukkaat matkarattaat, joiden kanssa olisi helppo mennä bussiin, junaan tai laittaa autoon. Toisekseen kun kerran olen niin tosi lyhyt, tuntuvat isot nelipyöräiset vaunut aivan valtavan isoilta, enkä haluaisi kommentteja, että olisi kannattanut hankkia ennemmin nukenrattaat :D Eli pienehköjä, mutta riittävän isopyöräisiä katselin, käytettynäkin, mutta aika vähän niitä tuntui olevan liikkeellä, joten enimmäkseen uusia. Nuo ylimmän kuvan Donna Wilson-kuosiset ovat mielestäni tosi söpöt, mutteivät täytä isoihin pyöriin liittyviä vaatimuksiani, joten ne hylkäsin saman tien. Yksi suosikkini on myös Mountain Buggyn Cosmopolitanit, joissa istuimen saa käännettyä molempiin suuntiin ja siitä saa tehtyä myös vaunukopan. Ne pitäisi kuitenkin tilata näkemättä ja niissä ei saa työntöaisan korkeutta säädettyä. Nyt olemme siis päätymässä kuvissa alimpiin, Bumbleriden Indie-rattaisiin, jotka uskoisin meille toimivimmiksi ja kaupassa vaikuttivat laadukkailta. Suurin osa rattaista on sadalla muovivivulla peitetty, mutta nämä ovat aika simppelit. Näiden rinnalle ei myöskään tarvittaisi mummolarattaita, koska kulkevat maastossa ja lumessa hyvin ja näin ollen meillä olisi eteisessä vähän paremmin tilaa :)

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Työntöaisan säädettävyys on kyllä ihan ehdoton ominaisuus, jos jo vanhemmat on eri mittaisia. Mun kummilapsen vanhemmat on pieniä, siroja ja lyhyitä ja onkin ollut 15 senttiä pidemmän kummitädin vaunulenkkien kannalta ihan olennaista, että saan työntöaisan eri asentoon. Pystyn lykkimään lenkin silloin tällöin, mutta rattaat on tosi kapeat (Helsingin vanhat ratikat asettaa tietyt vaatimukset..), joten pidempään en työntelisi, tuntuu hankalalta.

Mulla olis muuten sitten Finlaysonin Elefantilla uudistettu kierrätyssitteri (mustavalkoinen kangas, punaiset yksityiskohdat) lainattavaksi - hain sen juuri kummilapsen luota pois, kun oli käynyt pieneksi. Täällä yksiössä ei kauheaa vauvatarvikearsenaalia säilyttelisi, kuten varmaan tiedät ;)

neitinomad

Sanna kirjoitti...

Rattaiden hankinta on haastavaa, kun ei ensimmäisen lapsen kohdalla oikein tiedä, että millaiset rattaat ovat käytössä ja mitä kaikkea käytännössä tulee tarvitsemaan. Me käytiin muutamassa liikkeessä kyselemässä ja saatiin hyviä vinkkejä. Päädyttiin Brion rattaisiin juuri isojen renkaiden takia ja niistä löytyi myös alhaalta tavaratilaa kauppakassien kujettamista varten. Olen itse 159cm pitkä ja säädettävät aisat oli hyvä juttu, mutta sellaista jäin kaipaamaan, että asian olisi saanut taitettua rattaiden päälle, mikä helpottaisi hisseissä ja julkisissa kulkemista. Tsemppiä rattaiden ostoon!

Maikki kirjoitti...

Jos oikein haluaa täydellisiä rattaita ettiä, niin tuli mieleen, että on tosi kätevää jos aisan varaan voi heittää repun tai laukun ilman että niiden paino kippaa koko hökötyksen kumoon kun lapsen nostaa pois.

Mutta kyllä kympin kirpparirattaillakin selviää ihan mainiosti. Kunhan ne kulkee hangessa.

17 neliötä kirjoitti...

Neiti Nomad - ihanan kiltti ajatus, raaskisitko oikeasti lainata sitteriä meille? sellaista ei vielä olekaan ja norsut kuulostavat kivalta :)

Sanna - Ostettiin sitten nuo Bumbleridet -tuskin maltan odottaa, että pääsemme tositoimiin niiden kanssa. Tulin siihen tulokseen, että kaikkia toiveita täyttäviä rattaita ei ehkä olekaan, ja nämä kuitenkin tuntuivat olevan lähimpänä. Olisi varmaan helpompaa, jos asuisi selvästi joko kaupungin keskustassa tai sitten maalla...kun pitää pärjätä sekä julkisissa, hangessa (tosin auratussa), kaupoissa, mielellään metsäpoluillakin ja auton peräkontin kanssa, tulee vaatimuksia aikas paljon!Ensi kesälle on suunnitteilla ainakin yksi pidempi reissu, jolloin autoon pitäisi saada mahtumaan muutakin tavaraa kuin pienen rattaat ja toiseen suuntaan pitäisi yksin selvitä junan makuuvaunuun rattaiden ja vauvan kanssa...Musta tuntuu, että me emme saaneet vaunuliikkeistä erityisen hyviä vinkkejä, mutta kavereilta, sisaruksilta ja netin keskustelupalstoilta kylläkin. 3-pyöräisiä en itseasiassa aluksi edes katsellut, kun ajattelin, ettei koordinaatiokykyni riitä niiden hallinnoimiseen :D Loppujen lopuksi päätös tehtiin miehen kanssa aika fiilispohjalta ja hienot ovat :)

Maikki - Näihin säädettäviin työntöaisoihin ei varmaankaan voi oikein laittaa laukkua :( tai ainakaan painavaa, jottei mekanismi mene rikki. Onneksi on tavarakori. Kyllä mekin oltais tarvittaessa pärjätty mummolarattailla, enkä uusia edes aluksi ajatellut, mutta loppujen lopuksi kun melkein kaikki muu tulee käytettynä, tuntuu oikeastaan ihan kivalta, että vauvalle on jotain ihan uutta ja toivon mukaan vielä tulevaisuuden mahdolliselle sisarukselle kestävää :)