torstai 7. helmikuuta 2013

Sain lopultakin maalatuksi kattolistat. Keskellä on alkuperäinen lista eli ihan samaa profiilia emme saaneet hankituksi, vaikka olisi se ollut mukavaa. Vanhoja listoja emme onnistuneet irrottaa  ehjinä (tosin jälkikäteen sain vinkin, että kirveen terällä pikkuhiljaa nitkuttamalla voisi onnistua) ja toisaalta olivat ne kyllä aika törkyiset ja osittain tapetin peitossa. Meillä on toisekseen eri huoneissa ollut pikkuisen eri profiililla olevia listoja, joten ehkäpä nämä rautakauppalistat ajavat asiansa, kun malli ei mikään erikoinen kuitenkaan ole.

Itse maalaaminen on kyllä aika ehdoton juttu, se on kivaa ja ehkäpä listakin näyttää sitten enemmän taloon kuuluvalta.

Oven pielilistat irrotimme ja säästimme. Maalit on jo rapsuteltu, mutta niihin pitää vielä tehdä lisäosa ennen maalaamista. Me nimittäin levytimme seinät keittiössä pinkopahvin sijaan, joten seinäpinnan korkeus on nyt eri kuin karmin, jolloin lista ei suorilta sovi takaisin paikalleen.

Lattialistat harmillisesti tuhosimme. En itse asiassa enää edes muista, mikä ajatus siinä edes oli, mutta ongelma on se, uusissa listoissa  profiili on paljon terävämpi. Kuvassa on ovenpielen lista, mutta lattialistoissa oli samanlainen nätti loiva pyöristys kuin tuossakin. Lähiseudun sahoilla ei kyseistä mallia ole ainakaan valmiina ja teettämisessä on omat kustannuksensa. Miehellä on joku systeemi tähän suunnitteilla, mutta siitä sitten myöhemmin lisää, kunhan ryhdymme tuumasta toimeen.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Olette niin ahkeria! Jamikä hieno linoleum-lattia tiossa alakuvassa näkyykään! Meillä harmillisesti katosi talosta vanhaa, koska olin niin väsynyt vauvan kanssa, kun remonttia mm. yläkerrassa tehtiin, etten jaksanut kiinnittää huomiota kaikkeen.

17 neliötä kirjoitti...

Itse asiassa joulun jälkeen olemme olleet aika epäahkeria, mutta on se kyllä hyvääkin tehnyt. Välillä vaan pitää hengähtää. Voin vain arvailla, että pienen lapsen kanssa remontointi on varmasti väsyttävää! Noita korkkimattoja olen kovasti miettinyt, mitä niiden kanssa tekisi. Niitä kun ei koskaan uusia saa, niin haluaisin ainakin jossain säästää, ehkä yläkerrassa, siellä kun ne eivät haise. Monesta kohdasta matot vain ovat tosi rikkinäisiä. Sitäkin olen pohtinut, että tarvitseeko niiden ihan välttämättä edes olla ehjät? vahattu meillä ei ole lattioita vuosikausiin, joten ilmeisesti mattomme ovat menneet vähän huonoiksi senkin takia.