lauantai 18. huhtikuuta 2009

Matkailumainos :)

Voisin hehkuttaa Irlannista vaikka loputtomiin, koska tykkään siitä maasta valtavasti. Jotta saisin muitakin houkuteltua retkeilemään sinne, annan tässä joitain satunnaisia ajatuksia omista reissukokemuksista. Itse olen yleensä reissuilla enemmänkin sellainen reippaileva ulkoilmaihminen ja tarvittaessa myös kävelykone, joten kaikki eivät tietenkään innostu samoista asioista kuin minä.

Jos ei ehdi käymään kuin Dublinissa matkan aikana, kannattaa kokeilla joko Glendalough'n kansallispuistossa käymistä tai Dart-junilla matkustamista jollekin lähipysäkille, kuten Dalkeyhin tai Houtiin. Jos ajattelee lähteä käymään kauempana, on hyvä tarkastaa Citylinkin, Bus Eireannin tai juna-aikataulujen sivustoilta, kuinka ison osan päivästä joutuisi kuluttamaan kulkuvälineessä.

Galwayhin matkustamista suosittelen lämpimästi! Siellä on kaikkea: meri, symppiksiä taloja, jokia, kanavia, kukkulat vastarannalla ja nämä pakattuna mukavaan pikkukaupunkitunnelmaan. Galway on länsipuolella Irlantia ja sinne kestää Dublinista bussilla matkustaminen 3,5 tuntia. Galwaysta voi tehdä kiinnostaviin paikkoihin päiväretkiä, esim. Connemaran kansallispuistoon, Aran saarille ja Cliffs of Moherin jyrkänteille.

Jos ei ehdi tekemään kuin yhden päiväretken Galwaysta, niin itse ainakin valitsisin Aransaarten Inishmoren. Siellä voi vuokrata pyörän ja ihmetellä kiviaitoja, lehmiä, jyrkänteitä, hylkeitä ja hiekkarantaa.

Inishmorelle pääsee lautan lisäksi myös pienkoneella. Viime kesänä jotenkin kuvittelin menopaluun hinnan yhden suunnan hinnaksi, mutta pääsiäisenä korjasin vahingon ja tein elämäni ensimmäisen pienkonelennon. Se oli mahtavaa!

Viime kesänä väliin jäi myös Galwayssa sijaitseva Irlannin kansallisakvaario, minne suuntasimme tällä visiitillä. Varsinkin perheille sen voisi kuvitella olevan hauska retkikohde. Vaikka olin minäkin aikalailla innoissani kaikista kummallisista otuksista.

*
Tietäisikö kukaan, järjestetäänkö Tampereella loppukeväästä tai kesällä minkäänlaista paritanssikurssia? Sellaista, jonne ei tarvitsisi omaa paria, ja jossa muut parit olisivat muitakin kuin häävalssia harjoittelevia lempiväisiä. Olisi nimittäin kivaa harrastaa kesälläkin jotain sosiaalista liikuntaa. Tuli vain yksi päivä mieleen, että viimeksi paritanssia on tullut kokeiltua Irlannissa kesällä. Harjoittelijoille opetettiin eräällä retkellä irlantilaisia kansantansseja, ja satuin saamaan parikseni norjalaispojan, jonka kanssa oltiin reippaasti joukkion parhaita, ja opettajakin huomasi, että meiltä se onnistuu. Olin silloin varmaan ylpeämpi kuin koskaan, että vähänkö me pohjoismaalaiset olemme hyviä! Humpat ja jenkat ovat ihan eri maata kuin kaikenmaailman etelänihmisten lantionkeikutukset! ;)

*
Ai niin, minulla on UUTINEN, eli uusi blogi, jota Tuikkiksen kanssa pidämme!

7 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Voihan nenä, nyt haluan ehdottomasti Irlantiin! Kiitos mukavasta matkailumainoksesta :)

Ja onnea uudelle blogillenne! Lisäsin sen heti eilen linkkeihini, jotta muistan sielläkin vierailla.

sanna kirjoitti...

Viime Irlannin reissulla (olen siis käynt kahdesti, en lukuisia kertoja) viivähdin hetken Galwayssa. Kamalan kylmä päivä, lyhyen visiittimme perusteella kivan oloinen kaupunki, nukuimme ihanan mummon B&B:ssä. Kun katselen noita kuvia ja luen matkavinkkejäsi, haluaisin niiiiin kovasti uudestaan ja paremmalla ajalla!

scaredy-cat kirjoitti...

Haaveilen siitä, että pääsisin joskus kiertämään Irlantia - eikä tämä postauksesi yhtään vähennä haaveita... Myös Irlannissa pari vuotta asunut ystäväni on kehunut kovasti Galwayta, joten siellä pitäisi ehdottomasti käydä.

Paritanssi on houkuttanut minuakin, mutta parin puute tuntuu olevan aina ongelmani.

Hilja kirjoitti...

Irlannissa on niin ihanan karun ja silti vihreän näköistä.
Joskus teininä luin innoissani kaikki Irlannin matkaoppaat meidän pikkukaupungin kirjastosta (ei niitä kovin montaa ollut) kun olin kova U2 ja Gavin Friday-ihailija.

En sitten kuitenkaan koskaan sinne asti oikeasti päässyt, luin vaan...
Mut ehkä vielä joskus.

Sanna kirjoitti...

Myös minä olen fanittanut Irlantia. Taisin tehdä siitä joskus esitelmänkin kouluun. Olin myös sitä mieltä, että Pohjois-Irlannin on itsenäistyttävä. Nyt en kyllä halua sanoa asiaan mitään, kun en allekirjoita IRA:n toimintatapoja ja taustalla lienee enemmän taloudellis/uskonnolliset syyt, kuin puhdas nationalismi. JA tämä oli varmaan poliittisin kirjoitukseni blogimaailmaan ikinä. Hui.

Mutta minäkin haluaisin Irlantiin kovasti. Joskus aion vielä toteuttaa toiveeni.

Olina kirjoitti...

Onneksi ei ennestään yhtään tehnyt ikinä mieli lähteä Irlantiin...;D

Minustakin olisi kiva harrastaa paritanssia. Kun olisi kiva osata tanssia sitten jos joskus olisi mahdollisuus. Kun tanssiminen ON kivaa.

17 neliötä kirjoitti...

Kiva jos sain teitä innostumaan Irlannista. Luulenpa, että kaikista maista, joissa olen käynyt, Irlanti-Skotlanti-akseli vie voiton. Vaikka tykkään minä monista muistakin paikoista.

Sanna - P-Irlannin politiikka on kyllä vaikea juttu...eipä siihen paljon muuta voi sanoa, kuin että sääli kaikkia sen uhreja, edustivat mitä aatetta tahansa. Ehkä siellä on pikkuisen sama tilanne, kuin että jos tällä hetkellä karjalassa asuisi suht iso väestö ihmisiä, jotka kokisivat itsensä Suomalaisiksi. Voi olla, että vertaus meni tosi pieleenkin...