keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Testailua


Latasin netistä ilmaisen kuvankäsittelyohjelman, Gimpin, ja tänään päätin alkaa tutkia, kuinka paljon se eroaa Photoshopista. Toistaiseksi olen vahvasti Photoshopin puolella, mutta ilmainen on aina ilmainen. Samoja ominaisuuksia löytyy kummastakin ohjelmasta paljon, mutta tasojen hyviä ominaisuuksia en ole tästä vielä ihan keksinyt. Vanhalle tietokoneelleni löysin kesällä myös jonkin toisen ilmaisohjelman, joka oli Photoshopin kanssa enemmän samaa sarjaa, mutta siitä puolestaan tuntuu sähköpostiin tulevan päivittäin roskapostia. Tuota yläpuolista valokuvaa muokkasin muuten vain harjoitukseksi.
*
Tykkään tosi paljon Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö-kirjasta. Kannattaa tutustua! Ehkä olette sen nähneetkin, mutta tässä vielä lainaus kirjan nettisivuilta: "Kirja pohjautuu kymmenen lastenkodissa kasvaneen tytön ja valokuvaaja Miina Savolaisen vuosikymmenen jatkuneeseen, palkittuun valokuvaprojektiin. Sen satumaisissa kuvissa nuoret ovat saaneet nähdä itsensä vahvana ja ehjänä. Jokaisella ihmisellä on oikeus kokea itsensä arvokkaaksi ja rakastetuksi. "
*
Tänään on myös ollut jostain syystä erityinen kaipaus Smaragdisaarelle. Miss you Ireland!

3 kommenttia:

Peanut kirjoitti...

Latasin myös gimpin itselleni parisen viikkoa sitten, mutta enpä ole vielä ehtinyt yhtään tutustumaan. Hienon näköiseksi olit kyllä yläkuvan saanut.

Kiitos kirjavinkistä, näytti upealta!

Nimetön kirjoitti...

Se on lumoava kirja, olen viettänyt tunnin kirjamessuilla sen ääressä. Tekijät olivat siellä paikan päällä kertomassa ja kyselin kamalasti kaikkia juttuja.
Sellaisesta kauneudesta ei voi olla tykkäämättä!

17 neliötä kirjoitti...

Kirja on kyllä hieno! Se on aika kallis, silti vähän pohdin, josko ostaisin itselle. Tekisi myös itse mieli kokeilla tuollaisten kuvien ottamista!