perjantai 9. tammikuuta 2009

Kadonnut luistin

Kuva: http://www.theage.com.au/news/arts-reviews/cinderella-on-ice/2008/08/07/1217702197994.html

Sniif, vaikeuksien kautta löytyvä oikeudenmukaisuus ja onnellinen loppu vetoavat sisäiseen lapseeni edelleen... Siskoni ja toisen heistä tyttö saivat minulta joululahjaksi Cinderella on ice-jäätanssiesitykseen liput, ja eilen sitten kävimme uteliaina katsomassa, miltä Tampere-talon lava näyttää jään peitossa. Venäläiset kyllä osaavat lavastamisen ja koreografiat!

Hersyvimpiä asioita show:ssa oli se, että prinssi on tosielämässä naimisissa pahan äitipuolen kanssa. Kengän sijasta katosi tietenkin luistin, ja parhaimmassa kohtauksessa lava oli täynnä yhden luistimen varassa tanssivia naisia, jotka halusivat sovittaa tuota maagista jalkinetta. Yhden ladyn liukuessa läpi jään oli pakko pidätellä hengitystä ja pelätä, riittääkö vauhti lavasteisiin saakka.

Siskon seitsemänvuotias oli ennen väliaikaa hieman ikävystynyt, mutta tauon jälkeen tarina tempasi mukaansa, ainakin pelottavissa kohdissa hän hilautui kohti äitiään, ja loppupuolella jo istui jännittyneenä puoliksi penkin reunalla. Aikoo kuulemma kertoa opettajalle, että sai valvoa myöhään ;)

7 kommenttia:

Tiuku kirjoitti...

Jännittävä ajatus kadonneesta luistimesta.
Kävimme koulun kanssa katsomassa viime syksynä Prinsessa Ruususesta tehtyä teatteri muunnelmaa Rosa Ruusunen. Oli hassu aikuisena istua vahvasti lapsille suunnatussa esityksessä, olisi ollut hauskempaa jos olisi ollut joku pieni mukana. Puoli iloa on nimittäin seurata lapsen reaktioita tapahtumiin ja juonenkäänteisiin.
En sano kuitenkaan ettenkö olisi esityksessä viihtynyt, hauskaa oli! ja on oikeastaan ihanaa kun tietää kaikkien saavan onnellisen lopun. Hyvän mielen esityksiä.

Peanut kirjoitti...

Ihana lahja!

Olina kirjoitti...

Oih! Minä en ole ikinä päässyt jääbalettiin tai -teatteriin. Olisi kyllä varmasti kiintoisa kokemus!

Hilja kirjoitti...

Kuulostaa aika ihanalta, ylenpalttista melodraamaa ja venäläisiä taitoluistelijoita! Kyllä haluaisin itekin nähdä jotain tuollaista.
Kerran käytiin katsomassa taitoluistelun SM-kisoja kun ne luisteltiin Turussa. Siellä jännitettiin vaan sitä kuinka monta kertaa Ari-Pekka Nurmenkari oikein kaatuukaan. Ei ehkä ihan verrattavissa...

Nimetön kirjoitti...

Eilen kun matkasin bussissa luulin kirjoittaneeni tänne kommentin, mutta aamulla kun katsoin ei sitä ollutkaan.

Olen aina tahtonut sellaiseen Disney on ice jääesitykseen, mutten ole koskaan päässyt. Olisi niin kiva nähdä miten merenneito luistelee.

Tuhkimo kuulostaa hienolta, vaikka paikka saakin vähän ihmetyksen valtaan, että eikö luistelemiseen tarvitakaan jäähallia (:

Vintage living kirjoitti...

Taisi olla aika paljon hehkeämpää luistelua kuin meillä..tultiin juuri koulun jääradalta luistelemasta.

17 neliötä kirjoitti...

Tiuku - ja lapsen eläytyminenkin on jotenkin tarttuvaa! :)

Peanut - kivointa lahjassa oli se, että sain itsekin osallistua siihen.

Olina - joo! suosittelen! Vaikka se täytyy sanoa, että liput olivat hurjan kalliit siihen nähden, miten kaukana istuimme lavasta.

Hilja - SM-kisat kuulostavat kivalta! Joskus olin katsomassa Tapparan taitoluistelijoiden kevätesityksen. Sekin oli hieno huolimatta siitä, ettei luistelijoina ollut montaa ammattilaista.

Tuikkis - merenneito, hih, se oliskin hauskaa :D

vintage - no en mä ainakaan osais mitään niiden tempuista...