sunnuntai 11. tammikuuta 2009

ArkistostaVuosituhannen alussa tein lukion kuvataidediplomin, johon olin valinnut aiheeksi tutkia ennen muinoin äitiyspakkauksessa olleen emalivadin elämää. Sitä, miten se ensin oli tärkeä osa lapsen hoitoa ja miten se lopulta päätyi perunoiden pesuvadiksi. Suurin osa diplomin osasista näyttää tänä päivänä aika kauheilta, enkä tähän postaukseenkaan löytänyt edes valokuvien parhaimpia vedoksia, mutta muistan hyvin sen tunteen, kun otin näitä kuvia.
Ja ajattelin. Otin ensimmäistä kertaa kuvia järjestelmäkameralla, ja ajattelin, että tällainen pitää saada joskus itselle.
Nyt siihen olisi taloudellisesti mahdollisuus. Kamerat ovat vaihtuneet digiaikaan ja hinnatkin aika paljon tippuneet. Tiedän, millaisia kuvia haluaisin ottaa, mutta huolimatta siitä, että opiskelen teknillisessä yliopistossa, en todellakaan ole mikään tekniikan ihmelapsi. Siihen puoleen olen onneksi saanut ystäviltä apua.

Vinkkejä siis otetaan edelleen vastaan :) Vaikka ehkä noin 80% varmuudella olen jo päättänyt, minkä haluaisin.

15 kommenttia:

maijja kirjoitti...

Kauniita kuvia! Itelläni on canon EOS400D, ja olen ollut melkolailla tyytyväinen. Canonia suosittelen käsi sydämellä, ja koska en tiedä hintaluokkaasi, niin suosittelen 450D:tä. Jotenkin se joku ihmemalli - halvempi, oisko joku 1000-malli - se vaikuttaa epäilyttävän halvalta ja lelulta. Itelläni oli viimeisessä kilvassa Canon ja Nikon.

Nimetön kirjoitti...

Heippa!itse harrastan kuvien ottamista ihan omaksi ilokseni ja mulla on vanha canonEOS300. Se on aivan ihana ja olen ollut tosi tyytyväinen.Nyt harkitsen..suunnittelen vatsaavan digiversion ostamista(juuri tuollaista kuin maijjalla on). perinteisten valokuvien teettäminen ja filmit kun maksavat niin älyttömästi ja käsittely hankalaa...Omistan myös digipokkarin enkä voi edes puhua kuvaamisesta samana päivänä, on ne vaan niin erilaisia vehkeitä,järkkärit ja pokkarit...vaikken oikeesti kuvaamisesta edes mitään tajua :)
Osta siis ihmeessä järkkäri!!
-Annakaisa-

Nimetön kirjoitti...

Kivoja kuvia. 80% varmuudella.. Olen joskus kuullut, että naisilla olisi oikeus muuttaa mieltään.

Vintage living kirjoitti...

Muistan vieläkin noiden kuvien ottotilanteen...aivan liian pimeä vinttikamari+liian voimakas lamppu =kauheat varjot. Mutta Antonista taisi olla hauskaa päästä ylimääräiseen kylpyyn, se kun rakastaa kylpemistä yhä seitsemän vuotta myöhemmin:)

Mä en viitsi edes harkita järkkärin ostoa, kun en osaa ottaa edes nykyisestä kamerasta irti kaikkea sitä mitä siitä sais irti...

Malla kirjoitti...

Kuvat ovat kauniita! Minulla itselläni on Nikon D80 ja olen kyllä ollut siihen todella tyytyväinen. Kamera on ollut käytössä nyt suunnilleen vuoden enkä ole vielä mitään negatiivista keksinyt. :)

Merja kirjoitti...

No nyt vasta kerkeän kommentoimaan.. aikaa vierähti.

Mulla on itselläni myös Canonin järjestelmärunko (5D) ja suosittelen kyllä myös Canonia. Jos olet tosissasi halukas oppimaan lisää kuvauksesta niin silloin suosittelen että panostat suhteellisen arvokkaaseen runkoon (ei tietenkään mitään kalleinta tarvitse olla..) Mutta runkoa tärkeämpi vielä on tasokas objektiivi. Yleensä rungon mukana tuleva pikkuzoomiobjektiivi ei ole kovin erikoinen, eli erilliseen, valovoimaisempaan objektiiviin kannattaa panostaa jos on varaa. Jos haluat lisää tietoa objektiiveista, eli mitä kannattaisi hankkia, laita mailia.

17 neliötä kirjoitti...

Maijja - kiitos! Jotain sellaista hintaluokkaa olin juuri ajatellut.

Annakaisa - vanhasta kamerastasi voit varmaan hyödyntää objektiivit uuteenkin...Juuri kuvalaadun paranemista ja kuvaamisen monipuolistamista olen toivonutkin :) Yhdessä liikkeessa myyjä tosin oli sitä mieltä, että harrastelija saa pokkarilla parempia kuvia kuin järkkärillä :(

J - kiitos! mutta varoituksen sana, jos tämän pahemmin alat irvimään täällä mulle niin voin tiekkö vaikka poistaa sun kommentin ;)

vintage - se oli kyllä hauska tilanne, vaikkei olosuhteet olleetkaan suotuisat! Voisin joskus ottaa Antonista uusia kylpykuvia, se olis hauskaa!

Malla - juuri tuota kameraa olen yhtenä vaihtoehtona pohtinut!

Merja - kiitos vinkeistä, ei ole yhtään myöhässä! Hmmm. tämä on kyllä vaikeaa. Todella haluaisin panostaa kuvaamiseen, mutta toivoin, että objektiiveilla voisi parantaa runkoa enemmän kuvalaatua. Taidanpa siis vielä mailata niistä!

Nimetön kirjoitti...

Mullakin Nikonin D80, nyt vuoden vanha hankinta. Runko sopivan kompakti, tuntui mukavalta kädessä ja oli intuitiivinen käyttää.

Kyllä Canoneitakin testailin, ja pitkään mietin, mutta valitsin tuo Nikonin lopulta ihan tuon hyvä käsituntuman perusteella (jos nyt DI tälläisen valintaperusteen uskaltaa myöntää...). Molemmat vaikutti teknisesti melko samantasoisilta, joten käytettävyys vei omalta osalta voiton.

17 neliötä kirjoitti...

Kiki - Minäkin kaupassa tykkäsin nimenomaan siitä, miltä tuo Nikon tuntui kädessä. Eron huomasi varsinkin Sonyn kameraan.

Olisikohan kenelläkään Pentax k200:sta kokemuksia...se on yksi vaihtoehto, mutta ei tunnu olevan missään näytillä.

Vintage living kirjoitti...

Joo ei se taitais enää suostua nakuna malliksi;)

Mä haastoin sut kertomaan 6 satunnaista asiaa itsestäsi. siis ihan mitä mieleen juolahtaa:)

Sanna kirjoitti...

Ihania kuvia!

Nimetön kirjoitti...

Kulutitko Tammerkosken lukion penkkejä?
-Mesimarja (entinen TamLulainen..)

Sipulix kirjoitti...

Moikka!
Jätin sulle haasteen blogiini:) kerro 6 asiaa itsestäsi ja haasta 6 kirjoittajaa mukaan.
Terveisiä Tampereelle!!!

17 neliötä kirjoitti...

Vintage - joo, vähän arvelinkin!

Sanna - kiitos!

Mesimarja - en, mutta entinen kuvisope on siellä kyllä tätä nykyä opettajana. Jotain yhteyttä sinnekin siis :)

Sipulix - terveisiä Ouluun myös! ookei, pistetään tulemaan 6 asiaa!

Nimetön kirjoitti...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務