lauantai 13. joulukuuta 2014

Adventikalenterin luukku nro 3


Kolmannen luukun takaa paljastan ohjeet painetulle ja kirjotulle kuutaululle!

Tarvikkeet:
puuvillakangas (valkoinen)
kirjontakehys, jonka halkaisija n. 19 cm
neula ja kirjontalankaa
tussi
mustesuihkutulostin ja siirtokuvatulostuspaperia (esim. Clas Ohlson) TAI lasertulostin, kopiopaperi ja esim. art medium-siirtokuva-aine, jälkimmäisen vaihtoehdon tosin totesin huonommaksi.

Tallennetaan netistä näpistetty tai itse otettu kuu-aiheinen kuva ja käännetään se esim. paintilla tai photoshopilla peilikuvaksi pystysuunnassa. Laitoin myös valmiiksi käännetyn kuvan tuohon yläpuolelle, se on aika hyvän kokoinen jos valitaan kuvatulostuksessa täyden sivun kuva, ts. kuvasta tulee hieman kehystä suurempi.Tulostetaan kuva A4-kokoisena ja painetaan se siirtomenetelmästä riippuen valmistajan ohjeella puuvillakankaalle, joka on leikattu isommaksi kuin kirjontakehys. Tarvittaessa silitetään jos paino-ohje niin sanoo.

Hahmotellaan haluttu teksti tussilla kuun päälle ja  pingotetaan kangas kehykseen. Toinen vaihtoehto on lisätä teksti jo ennen tulostamista kuvaan. Ja sitten vain kirjomaan! Minä valitsin tekstiksi I love you to the moon and back ja keräilin fontti-inspistä pinterestistä, tosin lopputulos ei ollut niin näyttävä kuin visioni. Kivaa mielestäni on myös, jos tekee tekstistä persoonallisen omalla käsialalla! Kirjontalangan säikeitä käytin aina 2-3. Lopuksi kannattaa vielä varmistella pingotuksen kireys ja kiinnittää kankaan reunat nurjalle puolelle taulua.1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Hauska taulu! Mun on pitänyt vaikka kuinka kauan hankkia kirjontakehys, jotta saisin vauvan nimen laitettua kastepukuun, mutta en vain yksinkertaisesti muista ostaa sellaista ja tuplarattailla kulkemisessa on omat haasteensa. Emme esim. mahdu useimpien liikkeiden ovista sisään.