perjantai 17. lokakuuta 2014

Neulevaatteita

Serkuilta peritty Ruskovillan myssy on ollut solmittavista myssymalleista meidän pojalle aivan paras ja on se tosi söpökin. Neuletakin olen tehnyt omalla ohjeellani ja siitä tuli vähän liian leveä. Mutta väri sopii yllättävän hyvin eri vaatteiden kaveriksi ja lankana käytin Hjertegarnin Baby alpacaa, joka ei ainakaan vielä ole nyppyyntynyt.

Tuosta Ubangin bodin kuosista tykkään tosi paljon, mutta malli on ihan käsittämätön - ostin gollegematskua olevan bodyn varmuuden vuoksi 9 kk kokoa meidän solakalle 4 kuukautiselle ja silti tiukan ja hihansuista kapean vaatteen pujottelu on tosi vaikeaa. En usko, että 9 kuukautiselle tuota saa enää päälle. Bodyn suunnitellut ei ole varmaan koskaan pukenut vauvaa!
Unipussia on tullut käytettyä yllättävän vähän. Silloin kun poika oli liikkeissään rauhallisempi, oli liian kuuma pitää sitä ja nyt tuntuu, kuin pikku mustekalaa sinne pujottelisin :D
Tässä yläkuvien neuletakki vähän paremmin kuvattuna. Neuloin pojulle Susie Haumannin ohjeella Isagerin langasta ballongebyxorit (pallobögät?) mutta ne näyttivät pelottavan paljon mekolta sitten kun olivat vauvalle puettuna. Ajattelin, että neulon pidemmät henkselit ja käytän vasta vähän isommalla vauvalla niitä, jolloin ehkä jalka-aukot ovat silloin kapeammat. Housut neulottiin 2,5 puikoilla ja niissä oli aika väsääminen, joten en haluaisi jättää käyttämättäkään. Pilkkupaidan on äitini ommellut ja se on ollut lemppareitani.
Pojan mielipide pöksyistään ja photo shootista :D

Lakki on ostettu ja serkkupojan vanha, nyt en muistakaan valmistajaa, mutta neuletakin tein jo ennen kuin vauvan sukupuoli oli selvillä. Ajattelin silloin, että kyllä vauvalle aina pitsineule käy, vaikka olisikin poika, mutta ehkäpä johtuen siitä, että poika on niin isänsä näköinen, tuntuu pikkuisen hassulta pukea sitä. Olen kyllä käyttänyt takkia, mutta silti tuntuu kuin pistäisin J:lle pitsitakkia päälle :D

Tässä paljon käytetty Suuren Käsityön Prinsessa Estellen (sori poju!) takin ohjeella neulottu takki. Olen neulonut näitä jo kolme ja tykkään tosi paljon mallista! Housut oli Dropsin ohjeista mukaillut ja niitäkin tuli pidettyä, mutta ovat nyt pienet. Lankana oli muistaakseni joku Gjestalin vauvalanka, joka on nyppyyntynyt ärsyttävästi.
Susie Haumannin ohjeella ja Isagerin langalla neulotut sukat. Malli on mieleinen ja lankakin ihanaa neuloa, mutta harmi kyllä sukat näyttivät jo parin käyttökerran jälkeen aivan virttyneiltä. Olisinpa ymmärtänyt valita pienemmän puikkokoon niin olisi tullut napakammat!:(

Kidscasen neulepaita on tosi söpö, mutta koko on pienempi kuin paidassa sanotaan. Tai sitten olen vain kutistanut sen pesukoneessa...

Jo pidempään on pitänyt tehdä postaus pojan villavaatteista eli miltä ne kaikki tuotokseni ja hankintani sitten näyttävät päällä ja mitä neuleohjeita voisin suositella. Tässä siispä jotain ajatuksia!

anteeksi muuten postausteni taso, nämä ovat aika pikaisia sessioita. nytkin tuli pojalta pissa syliini.

4 kommenttia:

Metsänkukka kirjoitti...

Söpö poika ja ihania vaatteita ihanissa väreissä :)

Tytti Matsinen kirjoitti...

Onpa kauniita vaatteita! Nyppyyntyvät langat on kyllä aina ihan hirveä pettymys. Vauvanvaatteissakin, vaikka ne onneksi neuloo nopeasti. Tein aikanaan itselleni raidallisen villatakin Novitan Purosta, mutta kun se meni parissa kuukaudessa käyttökelvottomaksi kulahtaneeksi kutaleeksi, josta lähti tukkoina kaikki villa, totesin että jatkossa kannattaa kyllä maksaa vaikka satasia hyvistä langoista, koska aika arvokasta on myös se työ, minkä niihin vaatteisiin laittaa.

Unknown kirjoitti...

Ihania neuleita olet tehnyt pojulle! Ja kylläpä onkin isänsä näköinen! :)

17 neliötä kirjoitti...

Vuodenaikatalo - kiitos!
Tytti - sain muuten järkeenkäyvän vinkin: mitä enemmän langassa on kierrettä, sitä vähäisempää on nyppyyntyminen. Välillä kun tuntuu ne kalleimmatkin langat kulahtavan hetkessä!

Mehumaija - thänks! joo on se kyllä niin kopio isästään. Äitikin aina muistaa sanoa että on kuin J:ä sylissä pitäisi :D