maanantai 15. syyskuuta 2014


Omenapiirakka vaihteeksi suklaapohjalla!
Tämä on lempparireseptini tällä hetkellä: kaksi kananmunaa ja 1,5 dl sokeria vaahdotetaan ja joukkoon lisätään 1,5 dl jauhoja (onnistuu myös gluteenittomista!). Nämä kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, ja päälle omenalohkoja, päärynä tms. Sitten pinnalle ripotellaan 1 dl raesokeria ja höylätään 75 g margariinia. Koko komeus paistetaan 200 asteessa puoli tuntia. Itse olen tuunannut reseptiä laittamalla paistetun kaakun päälle pähkinöitä, vaahterasiirappikuorrutetta ja pakastekuivattuja marjoja. Omat kaakut juuttuvat aina vuokaan, joten siihen kannattaa varautua!
Viime viikolla meillä neulottiin kollegojeni kesken. Vauvalle on kesken villasukat ihanan ohuesta Isager-langasta, jota saa Kerästä. Tosin neulontakerhomme kokoontumisessa hoidin enmmän vauvaa kuin neuloin :D

Meillä on tällä hetkellä menossa omenasesonki, joten tekee mieli kokeilla kaikkia mahdollisisa omppureseptejä! Eli jos tietää hyvän niin saa jakaa minullekin :)

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Onpa poika jo terhakasti pystyssä! Onko teilä itkut laantuneet?
Me saimme tänään lasten poliklinikalta mukaan reseptin vahvempiin refluksilääkkeisiin. Ehkäpä arki muuttuu pian leppoisammaksi ja ehdin vähän päivitellä blogiakin!

17 neliötä kirjoitti...

poika tykkää aina pienen hetken olla tuossa asennossa, sitten väsähtää. on se kovaa treeniä pienillä! Pahimmat itkut ovat nyt takana, ainakin luulisin niin. kauhulla kyllä odotan seuraavaa rokotteiden antoa, koska sitten meillä itketään taas viikko :( Meillä poika ei edelleenkään tykkää olla selällään pitkiä aikoja, joten pohdin, närästääkö häntä vai pitääkö vain päästä näkemään maailmaa. Koko ajan pitäisi olla kova vauhti päällä eikä äidin järjestämä viihdytysshow tunnu riittävän :D