keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kuvakirja

Kanteen valitsin mattapaperin. Kirjan nimi tulostui vähän eri värisenä kuin näytöllä, mutta muuten tykkään.Itseasiassa nämä koko sivun kuvat ovat parhaita...ehkäpä seuraavan kirjan suunnittelen näiden varaan :)
Taiton tein töissä (työpäivän jälkeen :)) InDesignilla, käänsin sivut jpegeiksi ja vasta lopuksi latasin Photoboxin palvelimelle. Se on osoittautunut ihan kätsyimmäksi valmistusmetodiksi.

Panoraaman tein siten, että laitoin vain kuvat samalle aukeamalle. En edes yhdistänyt niitä etukäteen photoshopilla, koska olen huomannut, että taitoskohdan vuoksi sillä ei ole juuri mitään merkitystä.

 Uusin kuvakirjani saapui :) Vähän hölmöä tässä esitellä kuvakirjasta otettuja kuvia, mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksia eri kuvakirjafirmoista. Itse alan pikkuhiljaa olla uskollinen Photoboxille, vaikka itse kirjantekoprosessi yrityksen palvelimen kautta on aina varsin tuskainen. Mutta lopussa kiitos seisoo eli jos vertaan Ifolorin, Eirikuvan (?) ja Vistaprintin kirjoja (tosin sieltä saa vain vihkosia), on tässä tulostuslaatu leikiten miellyttävin. Ja itse asiassa hintakin on varsin kilpailukykyinen, mikäli malttaa odottaa hyvät alennukset. Joka photobox-kirjaani on tullut pikku mokia, mutta oikeastaan vain kerran sellainen on ollut valmistajasta riippuvainen. Tuolloin kansipahvi oli kiinnitetty väärinpäin, jolloin kansi oli vähän kiero. Itse valitsen kansikuvaan aina lisämaksulla mattapaperin, se kun vaan on niin hieno. Ifolorin kirjan teko taas on ollut vaivattominta, joten vähän surenkin, ettei muuten kuvanlaatu ole itselleni mieleinen.

Onko teillä muiden firmojen kirjoista kokemusta? :)

5 kommenttia:

Metsänkukka kirjoitti...

OI miten hienoja kuvia!

Tuija kirjoitti...

Photoboxilla tein silloin joskus viime vuonna ja tykkään siitä meidän kerrostalokotikirjasta. Seuraavaksi teen remontista jonkinmoisen kuvakirjan, mutta en pidä sen kanssa kiirettä. Hyviä tarjouksiahan sieltä tulee melko usein.
Tuo sinun kirja näyttää tyylikkäältä. Kirjoititko sivuille vai onko siellä pelkkiä kuvia?

17 neliötä kirjoitti...

Paint it black: Kiitos! :)

Tuikkis: Kirjoitin lähinnä paikkojen nimiä, jos niitäkään...tyypillisesti viimehetken paniikissa kun maksamani kirjaluoton aikaraja lähenee, ladon vain hengen hädässä kuvia minkä kerkiän, eikä silloin tule viisasta kirjoitettavaa mieleen. Toisaalta pelkissä kuvissakin on oma tenhonsa, vaikka olisihan se kiva joskus kirjoitella mukavia tarinoita, niitä olisi hauska lukea myöhemmin :)

Kuukki kirjoitti...

Hieno kirja! Olen tehnyt muutaman kirjan Ifolorilla ja yhden (ensimmäisen ja viimeisen) Rajalalla.

Ifolorin kirjat ovat olleet juuri sellaisia kuin piti ja värit olivat oikein. Toisin oli Rajalan kirjassa; etenkin talvikuvat olivat liian sinisiä eikä sitä huomannut vasta kuin valmiista kirjasta. Lisäksi kaikki oli Rajalan kanssa niin hankalaa ja vaivalloista ja vaati kaikenlaista säätämistä, että toiste en siihen hommaan rupea.

Photobox pitää laittaa harkintaan, niin hyvältä kirjasi näyttää!

Nimetön kirjoitti...

Ihana kuvakirja!
Olen innostunut kuvakirjojen tekijä, tosin olen kokeillut vain ifoloria ja ollut siihen tyytyväinen. On aivan ihanaa katsella toisten tekemiä kuvakirjoja ja poimia ideoita omiin kuvakirjoihin. Itse syyllistyn siihen, että haluan sinne valtavasti kuvia ja kuitenkin parhaita kuvia on juuri nuo isot kuvat yhdellä sivulla tai aukeamalla.
Tosi kiva, että jaoit kuvakirjasi meidän kanssa!
Terkuin Pippan