sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Satunnaisia kuvia viime viikoilta


Viron tuliaiset

Miehen pilkkiretken jälkeen


Pihapiirissä on alkanut vipeltää pieniä oravanpoikia.

On ne söpöjä

Alakaapit ovat valmiit! Ja mieheni äiti sai vanhan ruostuneen valurautapatamme fiksattua käyttökuntoon öljyn ja suolan avulla.
Kuunpimennystä

4 kommenttia:

Kuukki kirjoitti...

Mikä tuo ruostunut valurautapata, öljy + suola -konsti on? Luulen, että minulla olisi sille käyttöä ;-)

Olisiko sitä sinun tutkielmaasi Khorasta ja Pammakaristoksesta mahdollista saada jostain luettavaksi? Minua kiinnostaisi se paljon! Ensi kerralla on aikomus käydä Pammakaristoksessa.

17 neliötä kirjoitti...

Moi! jos seurasin oikein, pataan laitettiin ensin vähän öljyä, ja kun se kiehui, otettiin levyltä ja kaadettiin päälle reilusti suolaa, jota puolestaan reippaasti hierottiin pitkin padan reunoja. Pitää varoo kyllä sormia! Sitten sotku huudeltiin, haihdutettiin vedet lämpimällä liedellä ja lopuksi pata vielä pyyhittiin öljyllä. Toinen konsti on hieroa sianihraa ja käristää esim. grillissä, siihen löytää muistaakseni Iittalan sivuilta ohje.

Olen yrittänyt etsiä sitä tutkielmaa, mutta muuton jäljiltä vanhat opiskelukamat ovat olleet vähän hukassa. Viikonloppuna tosin vieraspatjojen takaa löytyi vielä yksi laatikko, joten tutkailen ja palaan asiaan! ensin kyllä luen läpi ja katson, kehtaako sitä antaa...tein sen nimittäin vuonna 2007, enkä sen jälkeen ole vilkaissutkaan :D Pammakaristos on aika erilainen paikka kuin Khora, enemmän fragmentin tapainen kuin näyttävä kokonaisuus ja vieläpä hankala löytää. Mutta tosi mielenkiintoinen vaatimattomuudestaan huolimatta (jos niin vanha rakennus voi vaatimaton edes olla!), koska sitä on paljon vähemmän restauroitu kuin Khoraa.

Sarppu kirjoitti...

Ajatuksia herättävät satunnaiset kuvat :)

17 neliötä kirjoitti...

Sarppu - :)