perjantai 25. tammikuuta 2013

Joku aika takaperin selaisin netistä jonkun ulkomaalaisen huutokaupan tai vastaavan sivuja ja huomasin, että samanlainen kissa, kuin mitä minulla on, oli siellä myynnissä. Ja varsin tyyriiseen hintaan! Tuli pikkuisen kiire lähteä tonkimaan meidän pahvilaatikoita, muistellen, minne kummaan kisun olen tunkenut, olenhan pakannut sen kunnolla jne...no varsinaisesti en ollut, mutta kissa oli aivan ehjä, ja kun googletin lisää tietoa, huomasin, että kyllä sitä paljon edullisemminkin myydään. Sillä nyt ei varsinaisesti ole merkitystä, koska en sitä kuitenkaan myisi, sillä se on edesmenneen mummuni vanha, tullut perheseen äidin kummisedältä muistaakseni. Sillä on aika paljon tunnearvoa. Vaikka olisihan se huikea ajatus omistaa yli parinsadan euron arvoinen pikku kissa!

Patsaan on suunnitellut ruotsalainen Gustafsbergille työskennellyt keraamikko Lisa Larson vuonna 1955 osaksi Lilla Zoo-sarjaa. Eli tälle kaverille löytyisi myös muita sympaattisen näköisiä otuksia seuraksi, jos vain etsisin.

This is my grandmother's old little ceramic cat designed by Swedish Lisa Larson in 1955. It is part of designer's first collection put into production, that is called "the little zoo".

Ei kommentteja: