sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Illalla puoliso puuhasi tovin kellarissa ja sai tehtyä pari keittiön ovea malliksi. Vielä ne ovat teipillä kiinni ja pintakäsittelyä vailla, mutta vähän saamme fiilistä kaappien lopullisesta ulkonäöstä. Moni varmaan ehdottaisi, että jättäisivät pintakäsittelyn tekemättä, ja nätithän näin olisivat, mutta meillä on toiveena, että kaapit kestäisivät yhtä kauan kuin mekin, jolloin lakka tai maali pidentää niiden ikää merkittävästi. Lakkaamista ainakin kokeillaan, katsotaan mitä tulee!

Ovissa on ideana perinteinen ilme, eli toisin kuin modernit ovet, jotka jäävät kokonaisuudessaan rungon päälle, nämä huulletaan osittain sen sisään.


4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aivan uskomattoman kauniit ovet! :) Itse suosittelen lakkaa.

Tulen aina niiiin hyvälle tuulelle näistä postauksista, oikein silmä lepää teidän ihanaa kotia katsellessa.

Seuraavalla reissulla lupaan tulla käymään, nytkin olisin tullut mutta oli äiti matkassa.. :)

17 neliötä kirjoitti...

Kiitos! ehkäpä tekin joku päivä löydätte sopivan aihion ;)

Ja ymmärrän kyllä, tulkaa ensi kerralla! Jos olisin arvannut, että tulette tampereelle, olisin suositellut ihanaa lankakauppaa nimeltä kerä!

Karhis kirjoitti...

Heippa!

Kiitos linkistä blogiin, mielenkiinto vertaisremontoijia kohtaan on suurta! Kaunista jälkeä todella tulee teillä, kauniita tavaroita ja hieno asenne!

Meillekin on tulossa, vasta 5 kk myöhässä, puusepältä keittiö huulletuilla ovilla. Väriksi tulee sellainen mummolan siniviherharmaa, kahvat puiset perinteiset. Taito, eikä aika eikä resurssi riitä tällaiseen työskentelyyn, onnittelut teille omasta hienopuusepästä, säästätte PITKÄN pennin kun osaatte tällaista itse!

Talomme on vähän vanhempi kuin teillä, mutta pikkuisen roikutaan rempassa "vanhanaikaisemmissa"tunnelmissa kuin pitäisi. Valitettavasti meillä monet paikat menivät purkuun rakenteellisten ongelmien (välipohjassa lahonneita kannattajia, 60-luvulla purettuja kantavia väliseiniä yms. pientä hauskaa. Näin ollen talosta tulee "uudenlainen" eli erilainen kuin se on ollut. Tosin tarkoituksena on sellainen remppa, että kaiken voisi luulla olevan niinkuin ennen. Tsemppiä sinne, mielenkiinnolla jään seuraamaan!

Karhis Espoosta

17 neliötä kirjoitti...

Karhis - kiva kun tulit visiitille :) on kyllä mukavaa seurata muidenkin remonttipuuhia! Mekin olisimme mielellämme säästäneet myös enemmän vanhaa, koska tällaisia taloja, joissa aika tuntuu pysähtyneen menneille vuosikymmenille, on aika vähän jäljellä. Tupakanhaju on kuitenkin sen verran iso mukavuushaitta, että on pakko uusia pintoja. Se on selvä juttu, että jos lahonnutta löytyy, niin se pitää korjata, ei viitsi terveydelläkään ryhtyä leikkimään. Meillä oli parissa paikassa vessojen kohdalla lahoa, mutta onneksi melko helposti korjattavissa paikoissa. Mukava kuitenkin kuulla, että teette korjaukset perinteiseen malliin, tulee varmasti hienoa jälkeä, eikä tarvitse sitten niistä rakenteellisistakaan ongelmista tai sisäilma-asioista huolehtia! Keittiöstänne tulee varmasti myös hieno! Meillä oli se onni, että mies on nuorempana ollut puusepän verstaassa töissä ja sen jälkeen harrastanut puutöitä erityisesti kitaranrakennuksen parissa, joten selvästi on ollut homma hanskassa. Aikaahan meillä on mennyt paljon, mutta ollaan vielä kahden hengen perhe, joten tiettyjä asioita pystyy tekemään sen hankalamman kautta. Jään seuraamaan projektianne! :)