maanantai 13. joulukuuta 2010

Lelukamera!

Kuvakirja tuli muutaman illan (ja vähän yönkin) valvomisen jälkeen valmiiksi. Väsymyksestä tai muuten vain tulin ihan villiksi Silkypixin toy camera-efektistä! Lisäsin sitä luultavasti vähän liiankin moneen kuvaan, mutta kun tykkään sen tunnelmasta. Kaikista huonoista kuvista sai sillä jotenkin ihanan huonoja ja mehevän synkkiä.

Osaatteko suositella hyvää kuvakirjapalvelua? Photoboxissa harmitti se, että sivujen layoutit oli tehty pokkarikameran kuvasuhteille, jonka tosin ratkaisin sillä, että tein sivujen taiton kokonaan inDesignilla, josta vein sitten valmiit aukeamat jpeg-muodossa ohjelmaan. Valmis taitto myös harmitti, ja se, ettei kuvia voinut skaalata. Tosin siinä vaiheessa kun latasin valmiin kirjan, ilmestyi ruutuun teksti: uutuusominaisuus, asettele kuvat miten haluat! Siinä vaiheessa oli jo myöhäistä... Toisaalta kirja tuli mielestäni aika halvaksi, 100 sivua 36 euroa postikuluineen.

4 kommenttia:

Vintage living kirjoitti...

Ihania kuvia! Mun pitäis varmaan palkata sut tekeen meillekin valokuvakirjoja, en saa itse aikaiseksi!

17 neliötä kirjoitti...

Hehee, se tulisi kalliiksi, mulla nimittäin meni kirjan tekemiseen TODELLA kauan aikaa.(nimittäin jos palkkaamisesta puhutaan:D ) Vaikeinta oli valita kuvat ja saada se photobox-palvelin toimimaan. Nyt kieltämättä poltattaa toisen kirjan tekeminen. Suomi-reissujen kuvista haluaisin myös kirjan.

Merja kirjoitti...

Olen kuullut Blurbista hyvää (blurb.com) mutten ole itse kokeillut vielä..

17 neliötä kirjoitti...

Merja - kiitos vinkistä,täytyy tutustua!