maanantai 28. kesäkuuta 2010

StaffaKaikki sai alkunsa siitä, kun päätin palkita valmistumiseni matkalla Skotlantiin. Halusin Hebrideille, mutta saaria on siellä aika paljon, joten tuntui aika vaikealta päättää, minne menisin. Lomanikin oli vain torstaista sunnuntaihin, eli tiesin, etten kovin kauaksi Edinburghista ehtisi. Naureskelin itsekseni, kun huomasin, että yhden saaren nimi on varsin yhteneväinen diplomityöni tarkastaneen professorin kanssa, ja sen viereisen saaren nimi puolestaan on sama kuin yhden lempibändini, joten ostin junaliput Obaniin, etsin netistä firman, joka järjestää päiväretkiä Ionan, Staffan ja Mullin saarille ja varasin hostellin Obanista kahdeksi yöksi. Kyseisen firman nettisivut eivät ole kovin lupaavan laadukkaat, joten täytyy sanoa, että Staffa nimensä ansiosta pelasti reissuni. Suurin osa turisteista oli nimittäin varannut halvemman kahden saaren retken, mutta olen vakuuttunut, että kolmannen saaren, eli Staffan lisääminen pakettiin lisäsi hintaa 20%, mutta päivän sisältöä se puolestaan lisäsi 80%. Vältin pahimmat turistiruuhkat, nautiskelin saaren eristäytyneestä rauhallisuudesta ja näin sekä lunneja, että monen monta delfiiniä! Staffalla on myös samanlaisia kivimuodostelmia kuin Pohjois-Irlannin Giant's Causeway, jotka nähneenä oli tavallaan aika hauska tutkia, mihin Irlannista alkava jättiläisen kivipolku päättyy :)

Delfiinien, lunnejen ja monien muiden lintujen lisäksi näin samana päivänä myös kauriita, hylkeitä, kaikki luonnossa vapaina. Eli jos tykkäät reissussa nähdä karun kauniita maisemia, kauhtuneita tönöjä, merta, eläimiä, geologisia muodostelmia, luostareita ja muuta, suosittelen lämpimästi Bowman's tourin Three isles excua. Oban Backbackers oli myös yksi mukavimmista hostelleista, missä olen ollut, ja Obankin oli kiva pikku kaupunki. Matkustin yksin, joten ryhmämatkan hauskojen eläkeläisturistien kanssa juttelu toi reissuuni vaihtelua.

Tässä siis matkailumainos! Ja minulle ei ole sitten maksettu tästä mitään :D Alla olevan postauksen kuvat ovat muuten tältä samalta retkeltä, paluulautalta Mullilta Obaniin.

4 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Ionassa on luostariyhteisö, jonne voi päästä vapaaehtoistöihin vuodeksi. Se on yksi haaveistani.

Vintage living kirjoitti...

Skottlanti on tozi hieno paikka=D
Anton<3

Vintage living kirjoitti...

Jaahas, Anton kommentoi mun kirjautumisella..

17 neliötä kirjoitti...

Tyttism - joo, kävinkin siellä. Aika mielenkiintoinen juttu, ja varmaan unohtumaton aika elämästä. Aivan mielettömän hieno paikka nimittäin!

Anton - joo, oli hienoa! Näin meressä delfiinejäkin, ne hyppivät veneen vierellä, mutta eivät osanneet yhtä hienoja temppuja kuin ne delfiinit, mitä näimme Särkänniemen delfinaariossa :)