tiistai 15. kesäkuuta 2010

reissuja


Kesän reissuputki on alkanut, siskolla on käyty ja mainiossa veturimuseossa. Jäljellä on Rovaniemi, Skotlanti, Lappi ja Ahvenanmaa. Taidan tykätä karuista paikoista :) Blogissa on siis luvassa reissuaiheisia postauksia!

Nyt kaipaan vertaistukea. Periaatteessa olen ihan sinut sen kanssa, että olen tosi lyhyt, mutta joskus se harmittaa. Tai oikeastaan se ei harmita, että minä olen lyhyt, vaan se, että suurin osa ihmisistä on paljon pitempiä. Jo jonkin aikaa olen etsinyt mukavaa vaihteellista polkupyörää, mutta ehkäpä minun pitäisi ostaa joku niistä vaaleanpunaisista prinsessatarroilla varustetuista, jotta jalkani ulottuisivat polkimille. Ja kun samaisissa urheiluliikkeissä etsin ulkoiluhousuja, eivät ne kahdennetkymmenennetkään ole tarpeeksi pieniä. Se on epäreilua! Löytyy kaikkia pro XL-säätiöitä ja isojen tyttöjen vaatemallistoja, mutta meidät pienet tytöt on ihan unohdettu. Ja samalla kun sovitan niitä liian isoja housuja vieläpä totean, että uuh, jalkani ovat varsin täyteläiset, olen tosi ymmälläni, kun en ole varma, onko kehonkuvani kieroutunut, housut kaikille muillekin liian isoja vai olenko vain 1:5 pienoismalli tuhtijalkaisesta naisesta.

No tulipa vuodatus. Pointti oli ehkä se, että jos joku tietää kivoja menopelejä pienille naisille niin vinkkejä otetaan vastaan. Jopotkin ovat kivoja, mutta en tiedä, millaisia ne olisivat retkikäytössä.

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kannattaa mennä ihan "kunnon" pyöräliikkeseen ja jättää kaikki intersportit väliin. Pyöräliikkeessä osataan määritellä sulle sopiva runkokoko ja tarvittaessa voidaan vaikka tilata sopiva pyörä. Jotkut liikkeet myös kasaavat pyöriä eri valmistajien osista toiveiden mukaan.

Jopo sopii parin kilsan kauppareissuihin, mutta pitkällä pyöräretkellä kaipaa vaihteita ja tehokkaampaa pyöräilyasentoa.

Mai kirjoitti...

Hei,

Mun sähköposti kiukkuilee, laitan tämän nyt tänne sun kommentteihin jos saisit tämän tätä kautta...

Olen kovasti yrittänyt miettiä mitä kivaa ja erilaista tekemistä täällä olisi. Itse tykkään, melkein kuuden asumisvuoden jälkeenkin, ihan vaan käveleksiä ympäriinsä. Aina tuntuu löytyvän jotain kivaa katseltavaa!

Oletko käynyt täällä? http://www.realmarykingsclose.com/ Kävin siellä äitini kanssa pari vuotta sitten ja molemmat tykättiin kovasti. Liput on vähän hinnakkaammat, mutta sen arvoiset. Siellä kierroksella näkee minkälainen Edinburgh on aikanaan ollut.

Mites kasvitieteellinen puutarha? http://www.rbge.org.uk/contact-us Hyvällä kelillä ihanan rauhallinen ja kaunis paikka käveleksiä ympäriinsä ja mennä vaikka piknikille, sieltä on myös tosi hyvät näkymät kaupunkiin.
Busseilla 27, 8, 23  http://lothianbuses.com/ pääsee sinne ainakin, tai sitten kävellen.

Parhaat näkymät kaupunkiin on ehdottomasti täältä http://www.scottishsport.co.uk/walking/arthurseat.htm Se on siis tuo vuori joka nököttää tuossa kaupungin kupeessa. Ei ollenkaan pahan matkan päässä ja ilmaista hupia.

Toivottavasti tästä on jotain apua!
Jos haluat tavata laita vaikka tekstiviestiä mulle 079 639 675 42 (maakoodeineen olisko +44 79 639 675 42). Olen töitten puolesta jonkun verran reissussa, mutta jos olisin kotosalla niin ois mukava käydä kahvilla ja höpötellä.

Aurinkoisin terveisin,

Mai aka thisduckhere

Ps
Tuolta http://onehungrygirl.blogspot.com/ saattaisit löytää jotain ruokaideoita. Ja parhaat uuniperunat ehdottomasti täältä: http://www.list.co.uk/place/102318-the-baked-potato-shop/

scaredy-cat kirjoitti...

Minäkin olen tänä kesänä menossa Skotlantiin :) - vähän huolettaa, miten maksan matkan, mutta on siitä tullut haaveiltuakin monta vuotta.

On tosiaan harmi, että Suomessa ei löydy pienikokoisille kovin hyvää valikoimaa. Täällä Britanniassa on todella monella ketjulla petite-mallisto, mikä ilahduttaisi myös siskoani... (Toki täällä on hiukan isommat markkinatkin kuin Suomessa, myönnetään.)

17 neliötä kirjoitti...

Kaisa - joo, niin joposta arvelinkin. Pyöräliikkeet onkin listalla seuraavana, sillä loppujen lopuksi pienelläkin liikkeellä saattaa olla parempi valikoima kuin isolla urheilukaupalla.

Mai - kiitos vinkeistä! Olisikin aikas huippua tavata :) Edinburghissa olen nyt viimeisimpien suunnitelmien mukaan lauantai-illan ja sunnuntai-aamupäivän juhannusviikonlopusta.
Mary King's closeen on tullut tutustuttua, mutta oli kyllä hieno elämys, melkeinpä voisi mennä uudestaan. Muut ovatkin uusia. Arthurs seat olisi varmaan aika ehdoton, kun viime reissulla kavuttiin sen sijaan Pentland Hillsseille. Ja potut, nam!

Scaredy-cat- pitääkin olla skotlannissa silmät auki, jos löytyisi pieniä vaatteita!

Tiina Tee. kirjoitti...

Täällä toinen lyhyt! Ja kyllä, ostin pyörän keväällä. Kiersin pääkaupungin pyöräkauppoja, mutta lopulta paras löytyi vähän pienemmän kaupungin pyöräliikkeestä. Vieläpä tarjouspyörä, viime vuoden mallia nimittäin. Ja ihan sopiva oli silti. Olen nauttinut hurjan paljon pyöräilystä ja viikonlopulle on suunnitteilla ekaa kertaa vähän pidempi reissu. Toivottavasti ei sataisi koko viikonloppua! Onnea pyöränmetsästykseen :)

maijja kirjoitti...

Pyörän suhteen en pitkulaisena osaa auttaa, mutta pakko silti hihkaista että kiva kun matkasi vie Lappiin, Rovaniemellekin. Raporttia odotellessa!

Liisamaija kirjoitti...

Entisen kotini ikkunasta tapasin katsella pyöräliikkeen ikkunoita ;) Olen kuullut paljon kehuja paikasta!

Ja unohdit muuten mainita reissulistassa Jyväskylän :P

17 neliötä kirjoitti...

Tiina Tee - pyörä löytyi niihin erikoistuneesta liikkeestä keskustan ulkopuolelta, jippijee, ja sopivan pieni. Nyt voisin vain pyöräillä kaiken aikaa :)

Maijja - juu, mielenkiinnolla odotan, miltä Rovaniemi näyttää kesäaikaan!

Liisukka - totta, Jyväskylän olisin voinut mainita, onhan sekin reissu. Listasin vain kaukokohteet, sillä Jyväskylän lasken lähipiiriin :D Kävin muuten kyseisessä urheiluliikkeessä muistaakseni ekana...oli liian isoja :(