tiistai 24. maaliskuuta 2009

kipeä kone


Tietokoneeni on ollut vähän kipenä, mutta ehkäpä tämä taas tästä...

...ja jos siitä olen ollut hetkittäin itkun partaalla, on aina jotain mukavaakin. Eilen sain ensimmäiset Zenitillä otetut kuvat kehityksestä. Olin kyllä melkein liiankin innoissani niitä hakiessa, varsinkin, kun olen ottanut paljon parempia kuvia digikamerallani. Mutta on siinä silti oma hohto avata kuori ja aloittaa kuvia selaaminen, kaikki aivan yllätyksiä. Nyt ehkä alan tuntea kameraa paremmin ja osaan ottaa tulevat kuvat harkitummin. Muutamista kuvista voi silti jopa nyt huomata, että Zenit-automat on ollut varsin hienoa neukkutekniikkaa, ja että se on ehdottomasti parempi filmikamera kuin aikaisempani :)

8 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Toivottavasti kone paranee pian! Aivan ihana tuo ikkunakuva, niin raikas ja kesäinen!

Minun isälläni on vanha Zenitin järjestelmäfilmikamera - ettei vain olisi juuri samanlainen kuin sinun. Taidanpa pyytää kameran isältä lainaan, ostaa siihen filmiä ja napsia kuvia. :)

Emmi kirjoitti...

Ehdin jo huolestua, että missäs olet, kun ei blogissa näy.. :) Ajattelin, että olet varmasti ahkeroimassa dippatyötä, toisin kuin minä. Jäin lomalle, enkä silti saa tehtyä mitään.. Huokaus. Mutta mukavaa kevättä sinne!

maijja kirjoitti...

Filmikuvakuoren avaaminen on kyllä sellainen juttu, mitä ei mitkään digiajat korvaa.

Ja se maltti, mitä filmille kuvaaminen vaatii! Välillä harmittaa, että se on niin kallista, mutta toisaalta hinta tekee filmille kuvaamisesta vieläkin maltillisempaa ja hillitympää; arvokasta sananmukaisesti.

17 neliötä kirjoitti...

Malla - oi, lainaa ihmeessä! siitä saa hyvät fiilikset ja erilaiset kuin digikuvaamisesta!

Emmi - no ei paljoa ole dippaa tullut tehtyä, kun epäkunnosssa ollut konekin on ollut niin loistava tekosyy...muutenkin jotenkin tosi väsynyttä meininkiä viime aikoina! Mutta loistavan ihanaa lomaa sulle, kerrothan sitten kun toukka kuoriutuu?!

Maijja - heh, viimeksi, kun kehitin filmin, maksoi se 1/3 vähemmän...joten seuraavat filmit todellakin filmaan harkitusti. Mutta joo, arvokasta touhua kaikin puolin :D

Hilja kirjoitti...

Huima tuo ylin kuva! Otettu vissiin silleen lattiallapötköttelyperspektiivistä?
Tosi hieno!

Mulla on ihan huono omatunto kun en enää ole käyttänyt ollenkaan mun vanhaa kunnon filmikameraa sen jälkeen kun ostin digikameran. Ja se raukka sentään on mun seurana ollut jo yli 15 vuotta.

Olina kirjoitti...

Minäkin yhdyn ylimmän kuvan ihailijoihin, ja huokaan oikein sillätavalla pitkään ja hartaasti: huooooooh. Ihan vain siksi kun tuollaiset leveät ikkunasyvennykset ovat maailman kivoimpia paikkoja, ja olen ihan kateudesta vihreä kaikille, joilla sellaiset on.

Merja kirjoitti...

Uuteen kameraan tutustuminen on aina kivaa. Nauti siitä.

17 neliötä kirjoitti...

Hilja - joo, pötköttelin auringonläikässä, nautin lämmöstä ja katselin pilviä :)

Olina - minäkin tykkään ikkunasyvennyksistä. Saapi nähdä, tuoko tulevaisuuden matalaenergiataloihin liittyvä politiikka ne standardiksi, seinän paksuus kun mahdollisesti syvenee.

Merja - nautin kyllä :)