maanantai 14. heinäkuuta 2008

Viikonloppureissu

Toisinaan pohdin, onko tämä paikka oikeasti olemassa, vai jokin Narnian kaltainen toinen todellisuus. Ainakin on helppo arvella, mistä fantasiaelokuvien lavasteet saavat inspiraatiota.

Olen vieläkin ihan tunnelmissa viikonlopusta Dublinissa. Ystäväni kanssa testasimme, että omatoimimatkailu kannattaa! Matkustimme puoli tuntia junalla Dalkeyhin, josta kävelimme Killineyn asemalle. Välillä oli huikeita maisemia, symppiksiä mökkejä ja kartanoita, kaikki neljän euron junalipulla, ja valokuvaustaukoja sai pitää aina kun halusi. Toivon, että kuvani voisivat innostaa edes jonkun reissaamaan tälle saarelle, joka itseeni on tehnyt suuren vaikutuksen.

Olen kehunut maisemia ja työpaikkaani, mutta täytyy vielä kehua kämppiksiänikin. Meillä on aina rento meno kotona, ja tuntui mukavalta, kun yksi kämppiksistä viikonloppuna kysyi huolestuneena tekstiviestillä, onko naapurin psykopaatti vienyt minut, sillä oli unohtanut reissuni. Kivaa kun tääll
ä välittävät, vaikka eivät kovin hyvin vielä tunnekaan :)

5 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Hei! Löysin tänään blogiisi ja ihastuin heti. Kauniita kuvia ja kirjoituksia. Palaan tänne toistekin.

Voinko lisätä sinut oman blogini linkkilistalle?

Nimetön kirjoitti...

Ainakin kuvasi ja kertomuksesi ovat saaneet minut vakuuttuneeksi siitä, että Irlantiin on päästävä uudestaan. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut, että lähtisin kiertämään Irlantia junalla. Se on siitä nasta maa, että etäisyydet eivät ole kovin pitkiä, päivämatkojakin voi tehdä rannikolta toiselle.

Ja vaikuttaa muuten siltä, että ystävällisyys on irlantilaisilla perusluonteessa yhtä lailla kun suomalaisilla jonkinlainen melankolia...

Tiina Tee. kirjoitti...

Taas kerran upeita kuvia! Noihin maisemiin kyllä haluaisin!

Ja tuollaiset kämppikset ovat ihania. Se on jännää, kuinka paljon kotiutumisessa ainakin minua auttaa, jos tulee tunne, että on joku, joka välittää.

Sanna kirjoitti...

Niin hienoja kuvia taas. Jos näet niitä tinapillejä jossain, niin laitatko hintoja mieleen? :) Haluaisin sen matalan tinapillin, sellasen pitkän...millon tuut pois? Jos mulla on vielä sitten rahaa, niin toisitkohan mulle?

17 neliötä kirjoitti...

malla - kiitos! Toki saat lisätä, olisin ihan imarreltu :)

maikki - juna taitaakin olla parempi tapa reissaamiseen...bussit kulkevat kyllä usein, mutta tiet ovat hurjan hitaita kärrypolkuja. Kiertomatka kuulostaa hyvältä!

kuukkeli - kiitos! Niinpä! Toivon, että itsekin osaisin olla yhtä avoin ja ystävällinen uusia ihmisiä kohtaan.

Sanna - joo, toki! korkeat tinapillit maksavat halvimmillaan viisi euroa, yhdessä aika kalliin oloisessa soitinliikkeessä matalat maksoivat muistaakseni 30-40 euroa. Aion itsekin katsella niitä vielä, ja kerron sitten sinullekin! Haluat varmaan myös sellaisen kunnon soittimen, ei mitään leikkiversiota? Tuun syyskuun alkupuolella takaisin.