maanantai 21. huhtikuuta 2008

väärä punainen?

Vauvanmekko on nappeja vaille valmis. Siskoni mies kainosti pyysi, että saisiko heidän tulevan vauvelinsa mekkoon kirsikoita...mielestäni aika herttainen pyyntö. Kävin tänään ostamassa läheisestä lankaliikkeestä punaisen langan, vaikka myyjä oli sitä mieltä, ettei vaaleaa vihreää ja punaista voi yhdistää, ja ihme että ylipäätään myi langan. Ärsyttää kun käsityöliikkeissä asioituani jää usein joku kaivelemaan, yleensä se, että kohdellaan kuin viisitoistavuotiasta.

14 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Harmi, ettette päässeet Viipuriin, se on niin kaunis kaupunki vanhoine rakennuksineen ja puistoineen. Siellä vain täytyy nähdä sen "kurjuuden" läpi kaikki kauneus. Haminakin on todella kaunis pieni kaupunki, ihan omanlaisensa Suomen niin kauniiden kaupunkien joukossa.
Todella kaunis pienen tytön mekko!
Terveisin Tiian

Tiuku kirjoitti...

Hurmaava mekko, ja somat kirsikat.Nätistihän nuo värit käyvät yksiin. Ei mitään perinteistä vaaleanpunaista ja sinistä, mutta kuka sanoo ettei vauva mekko voisi olla muun värinen?!

Minulle kävi kerran kanssa kurjasti lankakaupassa, olisin kysellyt villapaitaan lakoja, ja apulais myyjä heti oli sanomassa ettei minun kannattaisi ostaa lankoja ollenkaan ainakaan noin vaikeaan malliin. Kerrassaan raivostuttavaa, jäi pahamieli pitkäksi aikaa. Päätin että seuraavankerran jos (missä vaan putiikissa) kohdellaan keljusti en pidä suutani enää kiinni. Sitä paitsi huonoa bisnestähän sellainen kohtelu on.

Vintage living kirjoitti...

Se on herkku! Kyllä ne punaiset reunat sopii;)

Merja kirjoitti...

Suloinen mekko!

Kaisa kirjoitti...

Hyvinhän nuo sopii yhteen. Ihana mekko!

Mulle vaateliikkeen myyjä sanoin kauhistuneena että ruskeaa paitaa ei voi käyttää mustien housujen kanssa kun yritin sellaista sovittaa. Tosi ärsyttävää tuommoinen kun ei uskota että asiakas itse tietää mistä pitää ja mitä haluaa.

Nimetön kirjoitti...

Nätti mekko! Mulla on myös harmittavia kokemuksia yhdestä lankakaupan myyjästä. Huono palvelu saa ärsyyntymään...

17 neliötä kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista!

Tykkään oikeasti tosi paljon kannattaa pieniä liikkeitä, ja tälläkin kertaa tarvitsin lankaa, jota ei marketista edes saa. En halua yleistää, mutta koska käsityöliikkeitä on aika vähän, ja niissä missä olen käynyt, ei palvelu ole ollut mukavaa, jää sellainen mielikuva, että kaikissa on myyjätäti, joka haluaa asiakkaan tuntevan itsensä tyhmäksi...Vanhassa kotikunnassani oli yksi ainoa käsityöliike, ja siellä myyjä, joka kohteli minua kuin pikkulasta, vaikka silloin viisitoistavuotiaana tiesin ompelusta varmaan enemmän kuin moni vanhempi. Jos menin liikkeeseen äitini kanssa, oli sama myyjä mitä palvelualttein. Pitäisiköhän vieläkin pyytää aina äiti mukaan? Tänään kävin Eurokankaassa, ja siellä sain, kuten yleensä, iloista ja innostavaa palvelua...

ja Tiuku - minäkin pohdin, että pitäisikö joskus avautua myyjälle...nyt hymyilin vain nätisti ja kehuin hyvää valikoimaa!

17 neliötä kirjoitti...

Tuohduinkohan vähän liikaa siitä lankaliikkeestä...ehkä pitäisi ajatella positiivisesti, että myyjä halusi palvella asiantuntemuksellaan ja estää minua tekemästä mielestään tyhmää valintaa...

Vilijonkka kirjoitti...

Ihana, toivottavasi vauva todella on tyttö!

Minulla on samanlaisia fiiliksiä kampaajalla käynnistä. Eivät koskaan kuuntele, eihän tuo mitään tiedä, vasta kovan inttämisen jälkeen saan mitä haluan, jos edes silloin. Monesti olen päättänyt etten enää koskaan, mutta eihän sitä itsekään osaa leikata.

Jonna kirjoitti...

Ihana ja raikas yhdistelmä!

Nimetön kirjoitti...

Tosi kurjaa huono palvelu.

Mutta mekko on valloittava. Suloinen. Ja värivalinta on erinomainen, ei riitele yhtään tuo yhdistelmä.

17 neliötä kirjoitti...

Vilijonkka - kiitos! Vauvan pitäisi 99 prosentin varmuudella olla tyttö. Jos sattuu, ettei olekaan, niin eipä tuo mitään, kyllä joku kavereista ennen pitkää tytönkin saa :)

kanerva - kiva, jos värit sopii!!

maikki - se on jännä, miten suuri merkitys hyvällä palvelulla on...
Ohje mekkoon oli kyllä löytö. Olisi ollut toinenkin mummun vanha söpö mekon ohje, mutta se oli saksaksi, mitä en osaa.

maijja kirjoitti...

Herttainen mekko! Sinä tosiaan osaat virkata, *sigh*.

Nimetön kirjoitti...

Hii! Eksyn aina välillä blogiisi ja nyt on kommentoitavaakin, on niin noi väriasiat lähellä syräntä. Vaaleanvihreä ja punainen sopivat niin mahdottoman hyvin yhteen, meidän tyttöjen huone on pullollaan sitä yhdistelmää, ja aina huoneessa käydessäni, kamalasta sotkusta huolimatta tuo väritys saa mielen iloiseksi. Kaunis mekko, totta tosiaan! Aurinkoisia, puna-vihreitä päiviä!