keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Ajan määre: kipsikäsi


Reilu vuosi sitten olin erittäin oikeakätinen.

Vajaa vuosi sitten oli pakotettu olemaan erittäin vasenkätinen.


Kipsatun käden aiheuttamasta n. 5 viikon kärsimyksestä muodostui eräänlainen aikakäsite yhtä pitkään kuin käsi kipsissä. Vaikka olihan se mukavaakin, kun kämppissiskoni tiskasi tiskit, poikaystävä auttoi takin päälle ja sain myötätuntoisia katseita(paitsi isonsiskon silloin 5-vuotiaalta sanavalmiilta tytöltä, jonka mielestä käden murtaminen oli turhaa, koska lautailu on lähinnä koululaisten puuhaa, ja minä todellakin aivan liian vanha moiseen, joten oma vika, eikä myötätuntoa). Kipsikäsi-aikakäsite on hyödyllinen varsinkin lyhytaikaisen kärsimyksen, kärsivällisyyden ja sietokyvyn mittaamiseen. Putkirempan piti kestää n. 2Xkipsikäsi, tosin todellisuudessa aika oli n.5xkipsikäsi. Sekin on nyt ohi ja kestetty.


Diplomityön kesto on n.5,5xkipsikäsi, eli vain n.0,5xkipsikäsi pidempään kuin putkiremppa. Teoriassa sen siis pitäisi olla siedettävä aikaisempien kokemusten perusteella. Aloitin dipan puolivirallisesti tänään. Alkujaan piti aloittaa se jo reilu kuukausi sitten....aaaaaaargh, siitähän olisi pois jo kokonainen kipsikäsi!

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

hmm.. Minun diplomityön tekemiseni on kestänyt jo 13,2 x kipsikäsi, mutta onneksi loppu jo häämöttää. :)
Tsemppiä dipan kanssa!

Unknown kirjoitti...

Voi, multa tulee myötätuntoa!
Ja mun poika mursi kätensä 3pvä ennen meidän ameriikkaan muuttoa ja se tais olla 7 viikoa. Ja siitä on kohta 2v. Kun vein vauvaa rattaissa pienet portaat, (ei oma vauva), sanoi ole varoivainen ettei vauva tipu, ettei tuu kipsiä. Eli meilläkin eletään kipsien jälkimainigeissa.

Tsemppiä opiskeluihin! Nyt tutustun vielä Tampere kuviin!

17 neliötä kirjoitti...

kaisa - kiitos kannustuksesta ja kommentista! Onnea myös sinulle dipan kanssa :)

papupata - on jotenkin vielä enemmän sääli lasta, joka murtaa kätensä...röntgenjonossa pikkuiset kipseineen oli aika surkean näköisiä. Ei tainnut olla paras mahdollinen ajoitus pojallasi murtuneisiin luihin juuri muuton alla...