perjantai 20. helmikuuta 2015

Lappiteemalla synttäreiden viettoa

 Viikko sitten järjestin miehelle pienet 40-vuotissynttärikemut ja teemaksi kehittelin hänelle tärkeää Lappia. Tarjolla oli mm. tunturikakkua autiotupineen ja revontulineen, kampanisuja, valkosuklaamutakakkua, tulivuorikeksejä ja lohipasteijaa. Illan päälle vielä grillasimme nakkeja takassa. Mukavaa oli, joskin nuupahtamiseni kaiken sen touhuamisen kanssa näkyy nyt hurjana kaaoksena ympäri taloa :D

3 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Onneksi juhlien jälkeinen kaaos on sellaista hyvää kaaosta, ainakin mun mielestä. Nuo tulivuorikeksit ja tunturikakku on ihan mielettömän hienoja!!

Tytti Matsinen kirjoitti...

Upeat tarjoilut! Miten nuo tulivuorikeksit, onko ne piparitaikinaa? Tuo lumihuippu lienee valkosuklaata, mutta miten sen saa valumaan noin kauniisti? Ja valkosuklaamutakakku, onko sellaiseen jossain joku hyvä resepti? Vauva näyttää myös hämmentävän isolta - vastahan hän syntyi!

17 neliötä kirjoitti...

Anniina - joo toisaaltaan! likaiset astiat ja herkkujen jämät tuovat oman mukavan tunnelman, luvan lorvia ja mässäillä loput namit napaan. Toisaalta harmittaa kun tuli siivottua niin nätiksi ja niin nopeasti on kaikki jälleen mullin mallin :D Jotkut on tosi hyviä myös pitämään järjestystä, minä näköjään en.

Tytti - lisäsin linkin reseptiin. Huippu on sulatettua valkosuklaata, jonka olen pikkulusikalla levittänyt ensin suht muotoonsa ja sitten nostanut keksin pystyyn, jotta se on pikkuisen vielä valunut lisää. Valkosuklaamutakakun tein tavallisen mutakakun ohjeella, vaihdoin vain suklaan tyypin. Ei tullut suosikkia, joten saa vinkata, jos löytää jonkin erityisen hyvän! ideana kuitenkin on mielestäni hyvä. Ehkäpä makuyhdistelmään sopisi lisäksi sitruuna tai omena+kaneli...mmm...Joo ja vauva on jo ihan taapero, mikä toisaalta on haikeaa, toisaalta taas taaperojutut on niiiiin söpöjä!