maanantai 31. elokuuta 2009

Kuolema ei ole elämän päätepiste vaan kaksoispiste :)

Kiitos kivoista kommeteista Sveitsin Montreauxin lomakuvistani, ja anteeksi kun olen laiminlyönyt blogimaailmaa. Blogin kaksivuotissynttäritkin taisivat tulla ja mennä... Lisää lomakuvia olisi myös kun ehtisin niitä tänne laittamaan. Loppukesästä tuli harrastettua jonkin verran kotimaan matkailua, ja tekisi mieli jakaa muutama kuva, sillä meidän Suomi on niin hieno maa!
Kävin tänään Tyrvään vanhassa kirkossa, joka on nyt korjattu tuhopolton jäljiltä, ja hieno oli! Olin lukenut jo etukäteen lehdistä, miten palaneet maalaukset oli päätetty korvata Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan modernilla taiteella, joten olin odottavalla mielellä. Toisaalta ehkä vähän varautunutkin, sillä olen aika hengellinen ihminen, ja en oikein osannut arvioida, mitä odottaa sen suhteen. Mutta täytyy sanoa, että onnistuneen valinnan mielestäni seurakunta on tehnyt, sillä maalaukset ovat oikeastikin puhuttelevia, ja varsinkin opastuksella niiden sisältämästä symboliikasta sai paljon irti.

7 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Näyttää hienolta. Haluaisin itsekin käymään sinne katsomaan nuo maalaukset!

Tiina Tee. kirjoitti...

Näin lehdessä yhden tai kaksi kuvaa ko kirkosta, kiitos lisäkuvista :) Ja mukavaa syksynalkua...!

sanna kirjoitti...

Haluaisin kovasti nähdä nuo Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan kirkkomaalaukset! Rohkea valinta seurakunnalta ja ilmeisen onnistunut.

Hilja kirjoitti...

Kuutti Lavonen! Sehän se oli! Me just äidin kanssa mietittiin että kuka se oikein oli se toinen joka ne maalasi Osmo Rauhalan kanssa.

Näyttää kyllä tosi hienolta, mun tekisi myös kovasti mieli katsomaan.

17 neliötä kirjoitti...

Joo, menkää ihmeessä katsomaan, jos vain on mahdollisuus. Koko kirkon lähiympäristö on myös idyllinen. Ainoa miinus on se, että parkkipaikan sijainti liian lähellä kirkkoa on aika kurjan näköinen ratkaisu. Vaikea saada tyylikkäitä maisemakuvia kirkkoineen!

Olina kirjoitti...

Uutisissa kerrottiin tämän kirkon restaurointi töistä, ja jäi jo silloin mieleen, että olisi mukava käydä paikan päällä katsomassa.

Mitä vanhempi ja pienempi kirkko, sen parempi minusta, mutta toisaalta myös mahtavaa, että uskalletaan antaa tämän ajan taiteilijoille mahdollisuus toteuttaa omaa näkemystään myös kirkon sisällä! Sadan vuoden kuluttua tämä on historiaa...

Vilijonkka kirjoitti...

Kiitos kirkkokierroksesta! Nuo kaksi taiteilijaa ovat suosikkejani, Rauhala etenkin on mun ykkösidoli. Ajattelinkin etukäteen, että mitähän siitä syntyy kun nuo kaksi laitetaan yhteen. No, kaunista tietysti.

Mutta kummastuttaa tuo lakattu mänty. Nyt se näyttää hyvältä, mutta viiden vuoden kuluttua sävy on muuttuunut tummaksi keltaiseksi, lakan kiiltäessä ankeasti pinnassa...