keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Lomakuvia: Kreikka
Hoplaa. Täällä taas. Tosin vieläkin vähän empien, mitä tehdä niin tämän virtuaalisen kuin sitten se fyysisenkin 17 neliön suhteen. Toisaalta blogittomuus lisää yöunien määrää ja lieventää opiskelustressiä, ja toisaalta koko vuoden olen uhonnut tämän olevan viimehetkiä Tampereella ja 17 neliössä asumisen elämänvaiheesta. Mutta sitten kuitenkin arveluttaa. 17 blogi on ollut muistikirjani jo kohta kaksi vuotta ja vähän sellainen oma lapsi, josta ei raaskisi luopua. Ja Tampereen kesä on KAUNIS, voi että, viime vuoden Suomen kesä jäi väliin, joten nyt näen taas uusin silmin kaiken vihreyden ja ympäröivien järvien viehätyksen. Taidan olla valmis joko lähtemään tai jäämään, näin yksinkertaisesti sanottuna :D
Kesälomareissuni muotoutuivat loppumetreillä kahdeksi eri matkaksi kahteen eri maahan kahdessa ei matkaseurassa. Kuviin keräsin Ateena-Volos-skiathos-Skopelos-Ateena-matkan kivoja juttuja.
1. Meri: Välimeressä löysin itsestäni vesipedon, jota en uskonut olevan olemassakaan. Lämmin merivesi ja aallot, ah!
2. Ystävieni kreikkalaiset häät: meren rannalla, aaltojen pauhatessa ja täysikuun heittäessä sillan veden päälle. Runsas valikoima liharuokia ja hauskoja piiritansseja, joita tanssin, vaikken osannutkaan.
3. Skiathos ja Skopelos: kiittelimme itseämme ratkaisusta viettää suurin osa matkasta saarilla. Kukkulakaupungit kapeine kujineen ja portaineen olivat jänniä paikkoja.
4. Kulttuuri: Akropolis ja Mamma Mia. Viime kesän matkoilla teemana olivat mm. Amelie, Rottatoulle, Moulin Rouge, P.s I love you ja The Quiet Man. Aikaisemmalla Skotlannin matkalla puolestaan etsin Rob Royn, Braveheartin ja Da Vinci-koodin kuvauspaikkoja. Nyt löytyi Mamma Mian maisemat! On mielenkiintoista verrata todellisia näkymiä filmille luotuun illuusioon, vaikka kaippa tämä on vähän kieroutunut harrastus. Akropolis oli myös erityisen hieno nähdä omin silmin.
Ihan kaikkein parasta lomassa oli kuitenkin se, että kerrankin oli aikaa viettää 24h ystävien seurassa.

7 kommenttia:

Hilja kirjoitti...

Kiva kun oot palannut! Ja voi että missä oot taas päässyt reissaamaan!

Ymmärrän muuten hyvin tuota sun leffakuvauspaikkaharrastusta, mä vierailin viime syksynä paikassa jossa on kuvattu Star Warsia ja Veljeni Leijonamieltä ja olin ihan onnessani.

Tsemppiä suuriin päätöksiin! (Toivottavasti et tätä 17neliötä kuitenkaan hylkää...)

Anna Vee kirjoitti...

Piti tulla hihkumaan, että jee, olet palannut! Vähän kyllä petyin, kun mietiskelet blogista luopumista. Vaikkakin ymmärrän täysin, miksi niin tekisit - kyllähän tämä touhu haukkaa yllättävän ison palan aikataulusta, ihan vahingossa... Toivotaan, että silti jaksat jatkaa! :)

Upeita kuvia Kreikasta. Tuli taas matkakuume!

Vintage living kirjoitti...

Vihdoinkin! Oon täällä käynyt tiiraamassa monta kertaa jos tulis Kreikkakuvia... Just sen näköistä kuin Kreikassa kuvitteleekin olevan:) Mikähän pallo tuossa alakuvassa muuten lentää? Teltta ja sun makuupussi on muuten meillä, toivottavasti et tarvi. Onko loppukesälle reissua suunnitelmissa?
Blogit kyllä koukuttaa, oon huomannu kans...

Emilka Everywhere kirjoitti...

Ihania Kreikkakuvia. Mekin käytiin sillon Albania-reissun yhteydessä Kreikan puolella päiväseltään. Että nyt voi sitten kehua käyneensä Kreikassakin,ha! Varmasti oli upea reissu teillä ja ihanat häät.
Asuntokuviot pyörii mielessä täälläkin. Voi milloin, oi milloin ne oikein selkenee?

pievauja kirjoitti...

Marjut!
I thought were you have dissapeared, and now I see you had wonderfull holidays (of course, I don't understand what's written)!

Tuija kirjoitti...

No mutta ystäväiseni hei siellä, paluusi ilostuttaa, vaikka onhan meillä ollutkin saapumispaikkamme. Upea Kreikka, häät kuulostivat liharuokia lukuunottamatta hienoilta, sellaisilta joissa on varmasti ollut ihana olla vieraana. Ja tanssiminen, ooh.
Tervetuloa takaisin tänne, pysy edes hetki.

17 neliötä kirjoitti...

Hilja - missä Star Warsia on kuvattu? tai veljeni leijonanmieltä? Kiitos tsempistä!

Ansku - oih, kiitos. Yksi syy, miksi tuntuisi vaikealta luopua blogista, on se, että oikeasti kiinnostaa myös blogiystävien elämä. On kiva saada seurata muidenkin ajatuksia ja kuvia :)

Vintage - voisko olla joku säätutka? näytti musta aika hauskalta, joten en sen paremmin pohtinut, mikä se on. Loppukesästä tulee ehkä viikonloppuretkiä suomen sisällä, kivaa reissaamista sekin, Ehkä yksi kohde olisi eräs punainen hirsitalo joen varressa...

Emilka - mitä useammassa maassa on käynyt, sitä parempi ihminen on...vai meniks se niin? ;) En ole vieläkään uskaltanut soittaa vuokraisännälle, keräilen diplomaattisia keskustelutaitojani, miten saisin sen suostuteltua toisenlaiseen vuokrasopimukseen. Eli koko asumiskuvio edelleen auki :(

Pievauja - I don't dissappear so easily ;) I've tried to have some kind of an internet break to make easier writing my theses...and I had a holiday and I attended my friend's wedding in Greece and met another friend in Switzerland. It was the most efficient 2 week holiday ever! But I've been thinking about you and wondered how you doing?

Tuikkis - ne liharuuat olivat oikeastaan aika hyviä...Luulen, että pysyn täällä vielä, mutta ehkä vähän rennommalla asenteella ainakin kunnes diplomityö on käsistä pois.

Ja kaikille paljon kiitoksia kannustuksesta tämän blogin suhteen :)