lauantai 28. kesäkuuta 2008

Viikonloppu

Löysin tänään vanhoja kirjoja myyvän kaupan. Mutta se ei ollut sellainen tyypillinen divari, jossa hyllyt notkuvat pölyisiä kirjoja ja myyjä naukkailee pullosta tiskin alta... vaan se oli ihana. Kirjat olivat siististi järjestettyinä hyllyihin, asiakkaita istui tuoleilla lukemassa ja tutkimassa kirjoja. Kassalla myyjä sujautti kirjanmerkin kirjojeni väliin ja paketoi ne nätisti ruskeaan paperiin.

Kävin myös liikkeessä, jossa myydään sekä soittimia että taidetarvikkeita, hypistelemässä akvarellipapereita, maaliputkiloita ja tinapillejä. :)

Löysin muuten lopultakin riittävän pienen tuulitakin! Joskus taannoin valittelin, kun on niin vaikea löytää urheiluliikeistä pieniä kokoja. Takki on kyllä vaaleankeltainen, en ikinä olisi uskonut ostavani jotain sen väristä. Näytin sitä myyjälle, joka tuumasi se olevan aivan väärän värinen minulle, että naamani näyttää keltaiselta, hiukset kaikkinensa. Mutta se oli ainoa riittävän pieni, ja hinnaltaankin kohtuullinen.

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Sympaattiset kauppa- ja kahvilalöydöt ovat matkoilla aivan hurjan ihania. Kirjakauppasi kuulostaa mainiolta. Muutava vuosi sitten St.Albansissa Englannissa näin pienen kaupan, joka oli erikoistunut ompelukoneisiin ja kaukoputkiin. Aika mielenkiintoinen yhdistelmä. Sisällä en tosin käynyt.

Lontoosta löytyi myös pieni muistaakseni sirkusaiheisia kirjoja ja painokuvia myyvä liike, joka oli kuin Harry Potterista ikään. Pieni ja hämyinen, pinta-alaltaan varmasti alle 20 neliötä ja täynnä mielenkiintoista tavaraa. Mielenpainuvinta oli kuitenkin myyjävaarin ja asiakkaaksi piipahtaneen mummon peribrittiläinen keskustelu. "I'm exhausted! You know, the only thing that'll help is a nice cup of tea and a hot bath!" Vaikutti melkein siltä kuin olisivat pitäneet huvikseen esitystä meille nuorille ujoille turisteille. :)

Täytyy vielä kommentoida tuota kertomusta oudosta naapuristanne, että olipa kyllä kuin jostakin elokuvasta tai kirjasta niin ikään. Jotenkin perin karmiva. Toivottavasti hänellekin kuitenkin asiat järjestyvät jotenkin.

Vintage living kirjoitti...

maikin kommentista tuli mieleen, että Jurvassa näin joskus kaksi liikettä vierekkäin, toinen oli Kirjakauppa&Kemikaalio ja toinen muistaakseni Sähkötarvike&Urheiluliike..mielenkiintoisia yhdistelmiä tosiaan:D

(Huomasin vasta että olit laittanut tekstiviestiä, en jaksa näpytellä kännyä, joten laitan tähän..kiva että saadaan B&B opas, ja tosiaan vois olla ideaa että ainakin yksi viikari nukkuisi sun luona, kun tuntuu ettei löydy huonetta johon voi majottaa kolme lasta vanhempien lisäksi...)

Oltiin illalla heinätöissä..ei sellaisissa oikeissa vaan sellaisissa, että kun juhannukseen saakka on leikkaamatta nurmikon, niin...

Olina kirjoitti...

Hienoa, että löysit takin! Sääli, ettei väri ole paras mahdollinen, mutta ehkä tuo tarkoituksensa ajaa=)

Maailmalta voi tosiaan löytää ihania liikkeitä! Me törmäsimme Venetsiassa kirjakauppaan, jossa osa kirjoista oli esillä vanhassa gondolissa, ja takaa pääsi pienelle kukkien täyttämälle parvekkeelle istuskelemaan. Ihana paikka.

17 neliötä kirjoitti...

maikki - mistäköhän päin Lontoota tuo Harry Potter-henkisen liikkeen löytäisi? Varmaan tulee piipahdettua tuossa naapurisaarella ainakin kerran kesän aikana. Se kuulostaa oikein hurmaavalta!

vintage living - Nuo jurvalaiset liikkeet kuulostavat siltä, että myyjät ovat päättäneet ryhtyä myymään kaikkea, mistä tykkäävät ;)

Ehkä olis kuitenkin parempi, että pojista pari tulis mulle, koska joudun lähtemään aikaisin töihin, niin, ettei tarvitse jäädä yksin tänne. Varapetejä löytyy kyllä, että jopa kaikki kolmekin voisivat tulla, jos vaan selviävät keskenään aamutouhuista.

Olina - kuulostaa kyllä tosi symppikseltä gondolikaupalta! Ja kiinnostavalta nähtävyydeltä myös!

Unknown kirjoitti...

Järkytys!
Mä oon missannu arvonnan...Mä en oikein kerkiä nettailla. Olen ompelu addiktion kourissa ja sitten tapaan ystäviä, se on ihanaa.

Portlandissa oli myös vastaava kirja kauppa ja saman niminenkin.. tais niitä olla useempiakin.
Ihana kuin mikä...

17 neliötä kirjoitti...

papupata - heh, oikea elämäkin voi olla kivaa, eikä vain tämä blogielämä ;) Kiva, että olet samaa mieltä kirjakaupasta :)

Nimetön kirjoitti...

No nyt muistan vihdoin tähänkin vastata!

En muista tuon pikkuliikkeen tarkkaa osoitetta, mutta olen melko vakuuttunut siitä, että se sijaitsi virallisella kirjakauppa-alueella, eli Charing Cross Roadin ympäristössä (ei siis ihme, että oli Harry Potter-henkinen, Diagon Alleyhan on aivan lähellä ;)

jokin pieni sivukatu luullakseni; jos en aivan väärin muista, sellainen, jolla sai vain kevyt liikenne kulkea. Siellä oli myös ihastuttava ikivanhoja lastenkirjoja myyvä liike.