maanantai 23. kesäkuuta 2008

Karjamarkkinat ja vaarallinen juhannusMuumien vaaralliseen juhannukseen kuului tulva ja outo silmäpari teatterilaivan esiripun siimeksessä, joka tarkkaili heitä. Niin meidänkin.
Lauantaina oli pahin rajuilma aikoihin, ja olimme Dublinin kaverini kanssa varanneet laivaliput Inishmorelle, yhdelle Aransaarista. Aallokko oli huikaiseva, saarella tuuli, satoi ja oli kylmä, mutta kaikessa eksoottisuudessa se oli aika ihanaa. Ostin keskikesän ja muutaman viime päivän kiusanneen flunssan kunniaksi saarelta pipon ja tumput, kuten muutkin turistit. Kun palasimme bussilla satamasta, oli tie poikki tulvan takia, ja kotona vettä oli myös tulvinut hallin ja keittiön lattialle. Takapiha on keittiön lattiaa korkeammalla, eikä kynnystä ole lainkaan, joten se oli ihan normaalia.

Meitä tarkkailee joku muukin kuin naapurin katti. Eilen joku meistä sai joltakulta friikin ihailukirjeen. Emme ymmärrä, kenelle se on osoitettu, sillä kuoressa lukee vain ”to the voice” over the roofs. Sisältö oli niin outo, että selkäpiitä karmii, vaikka otimmekin ilon irti sen kaikesta koomisuudesta. Susie laittoi blondin peruukin päähän ja lähti jättikokoinen sateenvarjo kainalossa jäljittämään kirjeen osoitetta. Positiivista on se, että kirjoittaja vakuuttaa, ettei ole murhaaja. Minä aion kuitenkin pitää pimeällä verhot kiinni, enkä enää koskaan liiku vähissä vaatteissa ikkunan edessä.

Perjantaina työnantajani vei toimiston retkelle ”agrikulttuuriseen” näyttelyyn. Kuvittelin sen olevan jonkinlainen taidepläjäys, tai mielenkiintoinen arkkitehtuurikohde. Mutta ei, se oli maatalousnäyttely, farm fest, eli karjamarkkinat. Ihmisiä ja autoja oli tuhansittain, lammas ja lehmä poikineen. Katseltiin, kuinka tyttölampaat kilpailivat rivissä seisoen, tosin eivät osanneet poseerata kuin missit, vaan pissivät vuoronperään ja kiukuttelivat omistajilleen. Kunnon junteilla oli saappaat jalassa ja naisilla kukkamekot.Tuo valkoinen talo yllä oikealla (Lucky Star Baria vastapäätä) on myynnissä! Alla on meidän tulva, joka ei niin kovin paha onneksi ollut.

9 kommenttia:

Vintage living kirjoitti...

Kylläpä siellä alkaa käydä eksoottiseksi. Ehkä niillä irlantilaisilla on oikeasti niin omituinen huumorintaju kun aina leffoissa annetaan ymmärtää;) Upeita valokuvia taas.

17 neliötä kirjoitti...

Kiitti! Oon niin kipeä, että haluaisin oikeastaan pitää huomisen sairaslomaa, mutta sitten pitäisi olla koko päivä yksin talossa psykopaatti naapurissa...Vaikka eipä se töissä istuminen juuri raskasta ole:)

Elina kirjoitti...

Hurja stalkkeri teillä, tosin onhan se ystävällistä kertoa ettei sentään murhamies ole... :) Ihanalta näyttää luonto, maisemat ja tumput kans!

Emmi kirjoitti...

Aika hurjalta kuulostaa sun naapuri! Pidähän itsestäsi huolta. Tähän väliin passaa sama kommentti, minkä Lumia 3v sanoi juhannuksena. Hänen isänsä ja Mikko lähti ukkosta ennen hirveeseen tuuleen ja sateeseen kalalle veneellä. " Kyllä enkelit huolta pitää."
:)

Vintage living kirjoitti...

Pitäisköhän kirjettä näyttää poliisille?

17 neliötä kirjoitti...

ekub - heh, siinä tosiaan luki että "I'm simple but not a murderer"...tumput ovat myös ihanan lämpimät. Ostin myös villalankaa huivia varten.

Emmi - kun eivät mun kämppiksetkään ole kauhuissaan, niin ei kai munkaan tarvitse

vintage living - ei varmaan...se vaan on epämiellyttävää tietää, että joku tarkkailee meitä.

17 neliötä kirjoitti...

vintage living - heh, täytyy kyllä myöntää, että kun tänään olin yksin kotona sairastamassa, ja tuuli klonkutti ovia ja narisutti nurkkia, alkoi minun vilkas mielikuvitus liitää...

ksenia kirjoitti...

Kuullostaa aika pelottavalta se friikkikirje! Toivottavasti se naapuri ei yritä mitään enempää.

Kanan pyrstö on hauska tuulen tuivertama ensimmäisessä kuvassa:)

17 neliötä kirjoitti...

Ksenia, odotappa kun tulet tänne, näytän videon, miten se kukon pyrstö viuhuu tuulessa :D