sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Kurkistus uusrenessanssitaloihin
Perjantaina tutustuimme koulusta pariin vähän prameampaan rakennukseen. Restauroinnin hienosäätö vaikuttaa aika haasteelliselta, eikä todellakaan keskivertoihmisen budjettiin sopivalta. Toisaalta suurten luokka- ja varallisuuserojen aikaan nämä on rakennettukin, perinne siis jatkukoon. En silti tunne laisinkaan kateutta, en edes haluaisi vastaavaa omaisuutta. Kivaa kuitenkin, että jotkut, joilla on mahdollisuus, panostavat estetiikkaan.

6 kommenttia:

Vintage living kirjoitti...

Upea paikka. Ei omaa tyyliäni, mutta hieno silti:)

17 neliötä kirjoitti...

Olihan se hieno! Ja täytyy vielä tarkentaa, että olen sitä mieltä, että pienelläkin rahalla voi panostaa estetiikkaan, ei siihen tarvita miljoonaomaisuutta.

violet kirjoitti...

Miltä ajalta nuo siis ovat? Haluaisitko kertoa missä sijaitsevat?

17 neliötä kirjoitti...

Kumpikin on 1800-luvun loppupuolelta(Suomessa uusrenessanssi taisi olla vähän jäljessä muuhun Eurooppaan). Toinen on itseasiassa Tampereen raatihuone,jonne pääsee sisälle vain erityistapauksissa. Toinen puolestaan on yksityiskoti, mistä voi myös vuokrata tiloja juhlakäyttöön. Kuvat on juuri niistä tiloista, jotka ovat julkisia. Jos tuntuu kiinnostavalta, löytyy siitä lisää tietoa osoitteesta www.pikkupalatsi.fi

violet kirjoitti...

Pikkupalatsi on tuttu. Nuo ihanat punertavat tapetit näyttivät jotenkin tutuilta.

17 neliötä kirjoitti...

Tapetit ovat englantilaisia, harmi kun unohdin valmistajan. Joku tunnettu joka tapauksessa. samaiset tapetit voi kuulemma bongata Emmerdale-sarjan pubin seinästä ;)