perjantai 28. marraskuuta 2008

Muistelua

Eilen aloin selailla kesäkuvia työpaikan matkateemalla olevia pikkujouluja varten. Oli tosi vaikea päättää, mitkä olisivat ne muutama kivoin kuva, kun reissasin koko kesän ja kuvia on satoja! Samalla muistui mieleen Galwaysta ostamani sormus. Yleensä en osta vastaavia juttuja, mutta tässä tuntui olevan kaunis ajatus taustalla.

Asuin Galwayssa itse kaupunginosassa, jonka viereisen kaupunginosan nimi on Claddagh. Sieltä tulee nykyisin enimmäkseen turisteille kaupattu perinne nimeltä Claddaghin sormus. Tarinan mukaan sormuksessa oleva kruunu kuvaa uskollisuutta, sydän rakkautta ja kädet ystävyyttä, ja jos sydämen kärki osoittaa kädestä pois päin, on sen kantaja vapaa, ja jos kohti kantajaa, sitä, että sydän on varattu. Minun silmiin näyttäisi ennemmin, että sormuksessa olisi pöllö, mutta se ei haittaa, koska tykkään pöllöistä.


Nuo sormuksen kolme elementtiä ovat oikeastikin aika tärkeitä. Kävin tänään elokuvissa katsomassa Vicky Christina Barcelonan, eikä siinä olleissa ihmissuhteissa tainnut olla uskollisuutta, rakkautta tai juuri oikeaa ystävyyttäkään. Intohimoa, epävarmuutta ja itsekkyyttä kylläkin.