tiistai 2. elokuuta 2016

Messukohde Kotola oli lempparini! Talon ei tarvitse olla iso ollakseen tilavan tuntuinen ja valoisa. Tykkäsin rintamamiestalo kohtaa japanin-meiningistä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tällainen talo olisi levollinen paikka asua. Yllättäen aika hintavan tuntuinen kuitenkin, olikohan about 300 000e vuokratontilla ja kai halvimmasta päästä messutaloja...Tästä tykkäsin myös. Arkkitehtuuri oli raikasta ja tilat valoisia. talossa oli rauhallinen tunnelma, josta tykkäsin. Ja vitsit mikä portaikko! Seuralaiseni mielestä taas tässä ei ollut mitään vaan oli tylsä, mutta laitanpa kuvat jos joku muukin tykkäisi. Onneksi rakennuksia oli messuilla monenlaisia, jospa jokainen löysi jotain kiinnostavaa!
Tämä kohde on Hongan Markki ja kuvan lainasin yrityksen sivuilta kun en itseltä löytänyt. Kohteen arkkitehti Anssi Lassila (oon vähän fani) on  suunnitellut paljon muitakin hienoja puurakennuksia ja tämä on tosi kaunis myös. Tykkään myös ulkorakennuksesta.Riihi oli ehkä yllättävin ja hyvällä tavalla persoonallinen kohde (emme tosin ehtineet vierailla kaikissa) ja kaikkein vaikein valokuvata! Tässä oli kiinnostavasti hyödynnetty järvimaisema, jota ei patovallin vuoksi näy ensimmäisestä kerroksesta. Olohuone ja keittiö oli varmasti sen vuoksi toisessa kerroksessa ja toimi! Alakerran sisääntuloaulan funktio jäi tosin mietityttämään, mutta lienee asukkat miettineet sen käyttötarkoituksen vastaamaan omia tarpeitaan. Se oli ihan superhieno kuitenkin molemmin puolin taloa peilautuvien vesiaiheiden ja betoniportaikon kera. Ulkoa talo oli ehkä omaan makuun mahtipontinen, mutta hyvä julkisivusommittelu silti.


Terveiset pieneltä asuntomessupyrähdykseltäni! Kävin siellä vauvan ja ystäväni kanssa miesväen hurvitellessa Hoplopissa. Ennen kuin unohdan koko tapahtuman, kirjoitanpas muutaman ajatuksen tännekin!

Edellisen kerran asuntomessuilla kävin Tampereella ja Kokkolassa, joten kovin tuoretta vertailukohtaa ei ole. Olin kuitenkin miltei yllättynyt, miten monta kiinnostavaa kohdetta Seinäjoelta löytyi. Tykkäsin siitä, miten osalla aluetta oli rakennukset käsitelty ulkoa luonnonläheisillä väreillä, jotka tekivät varsin erinäköisistä rakennuksista levollisen kokonaisuuden. Sillä osalla aluetta, jolla väritys puolestaan vaihteli enemmän, jäi rakennusten välinen dialogi mielestäni vähän oudoksi. Mäntymetsä talojen ympärillä oli myös hieno, joten koin pihojen pienuuden oikeastaa ihan positiivisena, minä kun en koskaan ole ollut mikään golf-nurmien ystävä. Luontoa oli siis säilynyt enemmän.

Keräsin ylle muutaman kohteen, jotka kokonaisuutena tuntuivat kiinnostavilta. Seuralaiseni kanssa makumme olivat muutamista kohteista vähän erilaiset, mutta oli tosi mielenkiintoista kuulla perustelut, miksi joku oma suosikkini ei miellyttänyt. Pitää arkkitehdin jalat maassa :D


Sopiiko nämä talot vierekkäin, mitä mieltä olette? 

3 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Nuo oli munkin suosikit! Tykkäsin myös hirsitaloista... mikähän niistä se oli se mun lemppari. Joka tapauksessa tuntuu hassulta että melkein kaikki messujen talot oli niin isoja!

Tiia kirjoitti...

Hei! Ootko se sinä?! Kadotin oman hektisen elämäntilanteeni myötä yhteyden suhun muutamia vuosia sitten. Oon yrittänyt lähettää sulle sähköpostia, mutta ilmeisesti se osoite mikä mulla on ei ole enää käytössä. Lähetin myös kokeilumielessä kortin edelliseen postiosoitteeseen joka mulla oli, mutta se meni ihan kokonaan toiseen maahan. :D Toivottavasti tavoitan sut tätä kautta! terveisin, Tiia S (ent. R) Lappeenrannasta

Tiia kirjoitti...

Anteeksi, erehdyin henkilöstä kun tässä hätäisesti yritin haeskella kadonnutta ystävääni. :) Luulin, että tämä on Main blogi. Jos sinulla on hänen yhteystiedot, olisin kovasti kiitollinen niistä. :)