keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Takkeja
Viime talvena ompelin tuon kuvissa olevan villakangastakin (yllättäen se on muuten mahtunut vielä tänäkin talvena!) ja tykästyin malliin sen verran, että syksyllä ompelin samalla kaavalla sinisen tuulitakin. Ompeluvaiheessa olin sen verran skeptinen lopputuloksesta, että kolusin läpi kaikki mahdolliset kaupat ja kirpparit, mutta mieleistä ei löytynyt kohtuuhintaan. En ollut tajunnut, että välikausitakit myydään yleensä keväisin. Ostimme tosin Marimekon alesta tosi edullisen takin, mutta se on kokoa 92 ja sopii paremmin ehkä ensi syksynä. Onneksi kuitenkin ompelin takin loppuun, koska mielestäni siitä tuli ihan kiva kaikessa yksinkertaisuudessaan ja leikkikentällä sitä luultiin kerran jopa Mini rodinin takiksi!

Kankaana takissa on Shelbystä tilattu tuulen ja vedenpitävä tekninen kangas, vuorina tavallinen vuorisilkki ja hupussa puuvillatrikoo. Saumoihin yritin saumateippiä, mutta silityshommaan ei ollut kärsivällisyyttä, joten nyt mennään ilman. Tarvikkeet maksoivat noin 30 e ja sain niistä housut ja takin sekä ylimääräistä jäi vielä toiseenkin pieneen takkiin.

Vinkkinä muuten kapeajalkaisille lapsille Shoo pomin kengät -ihan tuurilla ostin ne zalandon alesta sen perusteella, että niissä on sekä vetoketju että nauhat. Olivat aivan mainiot, mutta jääneet jo pieniksi. Harmi vaan näitä tennareita nauhat-vetskakombinaatiolla myydään vain kokoon 23 asti.

Ei kommentteja: