lauantai 31. elokuuta 2013
Pentax Q...

...ja sen ihanainen konjakin värinen nahkakotelo

Viikon takaisesta huutokaupasta ostimme myös pari hauskaa vanhaa kameraa , joista varsinkin toinen (yläkuvassa) on tosi hieno. Siinä on nyt filmi sisällä, joten pian saamme varmaankin nähdä, mitä sillä saa kuvattua! Huutokaupassa oli yllättävän korkea hintataso. Ehkä tavarat olivat sen arvoisia, mutta ainakin itsellä olisi pitänyt olla vähän suurempi into niiden omistamiseen, että olisin ollut valmis maksamaan enemmän. Niinpä tyydyimme ostamaan vain halvemman pään juttuja, kuten kuvassa olevan lasisen valaisimen kymmenellä eurolla. Nyt meillä on kyllä lamppuja enemmän kuin pistokkeita, mutta ehkä tässä rempan myötä lamput vielä löytävät paikkansa. Huutokaupassa on yleensä ottaen muuten tosi vaikea olla menemättä siihen kilpaluviettiin, joka väkisinkin tulee, kun joku toinenkin haluaa samaa esinettä kotiinsa mukaan!

Tuo uusi vanha kamera on jonkinlainen korvike himoitsemalleni Pentax Q-kameralle, ainakin visuaalisessa mielessä. Pentax K-5, joka on ainoa digikamerani tällä hetkellä, on sitä paitsi aivan loistava laite! Aikanaan pulitin siitä pitkän pennin, mutta se on ollut sen arvoinen. Tykkään erityisesti sen kohtuullisen pienestä koosta, säänkestävyydestä ja hyvistä ominaisuuksista hämäräkuvauksessa, enkä ihan välttämättä edes tarvitsisi pienempää pokkaria kaveriksi. Mutta joissain tilanteissa kaipaan kevyttä kameraa, jonka saisi paremmin mahtumaan käsilaukkuun ja joka olisi vähän vähemmän huomiota herättävä (erityisesti töissä maastokäynneillä kun ei ole aikaa selittää kaikille vastaantulijoille, etten ole lehtikuvaaja tai infoa keräävä omakotiryöstäjä). No jos siis ostaisin pokkarin, olisi se varmastikin tuo Pentax Q jo ihan vain senkin takia, että siihen saa niin superhienon konjakin värisen nahkakotelon. Tai ehkä ostaisin sen juurikin sen takia. Aah, rakastan konjakin väristä nahkaa! Joskus tulee mieleen, että mitäkön miehen kamerafoorumikaverit tuumaisivat jos menisin teknisten hifistelyjen sijaan perustelemaan jokin kameran ylivertaisuutta vain sillä, että sen kotelo on parempi, kuin muiden kameroiden kotelot? :D Tosin tuo kyseinen pokkari vaikuttaa myös muuten tyylikkäältä ja toimivalta, mutta ehkä tällä hetkellä kuitenkin tarvitsen enemmän uusia tapetteja olkkariin ja kattoremonttia, joten fiilistelen toistaiseksi tuolla vanhalla filmikameralla :)

Tässäpä vielä linkki Pirkanmaalla toimivan huutokauppayrityksen sivuille : http://www.piijuska.net/

We were in an auction last week and found some nice things like old cameras, a lamp and a juice squeezer. The other one of the cameras helps a little bit my enthusiasm into cameras with a leather case (but only a cognac color). So if I would buy a compact camera - despite I already have a really nice SLR- I would choose a Pentax Q especially because of the leather case it has.

Ei kommentteja: